İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Canan Arıtman yanlış yaptı

Tekin ve Kütahyalı canlı yayında fena kapıştı
Moderatörlüğünü Latif Şimşek’in üstlendiği ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumlarıyla gündem oluşturan “Dinamit” programına bu hafta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuk oldu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan “Dinamit” adlı programda, CHP’de yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı. Programın ilerleyen dakikalarında ise Rasim Ozan Kütahyalı ile Gürsel Tekin arasında hararetli tartışmalar yaşandı.
Başörtüsü sorunu ile başlayan tartışmalar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun annesinin Ermeni olması yönünde çıkan haberlere kadar uzandı.
Gürsel Tekin’in, üniversiteler başörtüsü sorunun olmamasının tek mimarı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermesi Rasim Ozan Kütahyalı’yı tatmin etmedi. Kütahyalı üniversitelerde halen başörtü sorunun olduğunu Başkent Üniversitesi’ni örnek göstererek izah etti.
Gürsel Tekin, Kütahyalı’nın bu açıklaması karşısında ise, “ Şu anda hiçbir üniversitede sıkıntı yok” diyerek karşılık verdi.
“Başörtüsü düşmanlığı diyince akla gelen iki ismin CHP’li Nur Serter ve Necla Arat” olduğu söyleyen Kütahyalı, bu iki ismin CHP’ye çok çektirdiğini belirtti.
Kütahyalı bu dakikadan sonra Gürsel Tekin’e tartışmanın fitilini ateşleyen “‘Dersim Ermenisi Yemuş Hanımın oğlu çarkçı Kemal” adlı kitabı yazan kişiye Başbakan Erdoğan sahip çıksa burayı inim inim inletmez miyiz? Siz Soner Yalçın’a nasıl sahip çıkarsınız” sorunu yöneltti. 
Gürsel Tekin bu soruya, “ Buna benzer bir şey olsa ve Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu da sahip çıksa onu da lanetlerim” karşılığını verdi.
Kütahyalı Gürsel tekin’in bu açıklamaları karşısında “ Soner Yalçın’a kaya gibi adam gerçekleri yazıyor, sahip çıktınız” diyerek isyan etti. 
Soner Yalçın’ın Dersim Katliamı’nı öven yazı yazdığını belirten Kütahyalı, “ Biz yanlış yaptık ilk günün heyecanıyla böyle bir şey yaptık biz bu adamı desteklemiyoruz demeniz yeterli olacaktı” dedi.
Irkçılığı kim savunuyorsa savunsun karşısında olacaklarını belirten Gürsel Tekin, “ Benim ve partide bulunan kişilerin ırkçılığa bakışını çok iyi biliyor. Herkesin kişisel düşüncesi olabilir ama benim şiddetle reddettiğim bir durum var o da ırkçılıktır. Ben bu ülkenin Ermenleri ile de övünürüm” diye konuştu.
İkili arasında yaşanan tartışmanın arasında giren program moderatörü Latif Şimşek, “ Sayın Kılıçdaroğlu’nun annesinin Ermeni olduğu uzun süredir tartışılıyor. Bu tartışmanın önüne geçmenin yolu şu değil mi? Sayın Kılıçdaroğlu çıksa ‘Benim annem evet Ermeni ” bu tartışmaları kesip atmaz mı? sorusunu Gürsel Tekin’e yöneltti.
Gürsel Tekin, bu soruya “Siz Sayın Kılıçdaroğlu’nu Sayın Abdullah Gül mü zannediyorsunuz?, “ Ne kadar ayıp. Sayın Genel Başkanım kaldı ki annesi Ermeni değil annesi, biri çıkıp Gürsel Tekin’in annesi Ermeni dese bende yok hayır değil desem olur mu?” şeklinde karşılık verdi.
Kütahyalı’nın, “Abdullah Gül’ün bu yapılanların ırkçılık olduğunu ve annesinin Türk olduğunu söyledi” demesi karşısında Gürel Tekin karşı atağa geçti ve “ Annesi Ermeni olsa ne olur bu söylenecek laf mıdır?” dedi.
Bu sözlerin ardından Kütahyalı, “ Asıl söylenmeyecek lafı sizin CHP milletvekili Canın Arıtman yaptı” demesi karşısında ise Tekin şu cevabı verdi : “ Canan Arıtman ayıp etti Sayın Cumhurbaşkanı ayıbın büyüğünü etti”
Kütahyalı’nın, “Kılıçdaroğlu ırkçı bir adama Yalçın gibi adam kaya gibi adam diyerek büyük bir yanlış yapmıştır” demesi karşısında ise Gürsel Tekin, “ Soner ile ilgili o iddia ettiğin şeyleri bilmiyorum” yanıtını verdi. 

Yorumlar kapatıldı.