İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tan: Ermenistan’la İlişkiler Karabağ Sorununun Çözümüne Bağlı

Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Namık Tan, Washington’da John Hopkins Üniversitesi’nin Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nde Türk dış politikasına ilişkin yaptığı konuşmada, Azerbaycan’da devam eden Ermeni işgali , Karabağ probleminin çözümü ve Türk-Ermeni ilişkileri konularında önemli açıklamalarda bulundu. 

Azerbaycan’da süren Ermeni işgaline dikkat çeken Büyükelçi Tan, “Burada ciddi bir vaziyetle karşı karşıyayız. Azerbaycan topraklarının %20’si işgal altında. Bu kabul edilebilir birşey değil,” dedi.
Amerika’nın Sesi Azerbaycanca servisi tarafından yayınlanan habere göre Tan, Türkiye’nin Dağlık Karabağ probleminin çözümü sürecinde AGİT Minsk Grubu’nun çalışmalarını desteklediğini söyledi.
Problemin Azerbaycan’da süren işgalden kaynakladığına işaret eden Tan, “Minsk Grubu’nun çalışmalarını destekliyoruz. AGİT MG üyesi ülkeler mesele ile ciddi olarak ilgileniyorlar. Geçen hafta Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Washington’daydı ve O da meseleyi müzakere ederek fikir alışverişinde bulundu,” dedi.
Dağlık Karabağ probleminin bölge ülkelerinin terakkisine engel olduğunu söyleyen Tan, problemin kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağına inandığını söyledi.
Türkiye ve Ermenistan arasındaki münasebetlerin normalleşmesinin Karabağ probleminin çözümüne bağlı olduğunu söyleyen Tan, “Bu iki mesele birbirine bağlı. Karabağ probleminin çözülmesi halinde Ermensitan’la ilişkilerin normalleştirilmesi yolunda Türkiye’nin hamle yapması kolaylaşacaktır,” diye konuştu.
TurkishNY
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=31757

Yorumlar kapatıldı.