İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bedos Bedosoğlu Aranıyor

Mübadele sürecinde kimi aileler bölündü, kimi fertlerini kaybetti, kimi fertler ise gitmedi, bunlardan birisi de Batos Batosoğlu… Aradan yıllar geçti ama bu ayrılığın acısı dinmedi şimdi akrabaları  Bedos Bedosoğlu(Prodromos Datosoğlu)’nu arıyor.

Birgün kuzenleri ile kucaklaşma hayalini yaşıyorlar.
Kayseri Karacaörenli Bedos Bedosoğlu mübadelede gitmeyip memleketinde kalmayı tercih etmiş. Mübadele sürecinde kimi aileler bölündü, kimi fertlerini kaybetti, kimi fertler ise gitmedi, bunlardan birisi de Batos Batosoğlu.
Bedos Bedosoğlu Kayseri Karacaören’de yaşıyordu. Bedos’un babasının adı Anastasios’du ve Osmanlı Ordusunda askerdi, Sarıkamış harekatına katıldı ve o da diğer askerlerimiz gibi kırıldı soğukta şehit düştü. Annesi  Anastasia Hanım mübadelede küçük çocuğu Nikos ile Yunanistan’a gitti ama Bedos gitmedi bırakamadı vatanını.
Aradan yıllar geçti ama bu ayrılığın acısı dinmedi şimdi akrabaları  Bedos Bedosoğlu(Prodromos datosoglu)’nu arıyor. Bir gün kuzenleri ile kucaklaşma hayalini yaşıyorlar.
Şimdi bu akrabaları bir araya getirmek istiyoruz, sizden ricam bu haberin linkini paylaşmanız özellikle Kayserili dostlarınıza iletmeniz.
mailto:esat.ergelen@lozanmubadilleri.com

Yorumlar kapatıldı.