İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’deki Ermeniler Azerbaycan Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı

Washington Bölgesi Ermeni Gençlik Kuruluşları, 25 Şubat’ta Azerbaycan’ın Washington Büyükelçiği önünde bir gösteri yaparak Sumgayıt katliamı kurbanlarını andı.Azerbaycan Büyükelçiliği önünde toplanan ve ellerinde bazı pankartlar bulunan Ermeniler, Sumgayıt katliamının kınanmasını istedi. Göstericiler, insanlığa karşı işlenen suçları kınayarak, Sumgayıt, Bakü, Kirovabat, Marağa ve diğer bölgelerdeki Ermeni halkına uygulanan Soykırım’ın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Göstericiler Dağlık Karabağ halkının kendi kaderini tayin hakkına saygı gösterilmesini de istedi.
ABD’deki Ermeniler tarafından diğer bir gösteri Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosluğu önünde yapıldı. Göstericiler, “Azerbaycan terörizme destek vermeyi durdur”, “Aliye nefret yaymayı durdur”, “Azerbaycan ellerini Ermenistan ile Dağlık Karabağ’ın üzerinden çek” sloganlarını attı.
Hollanda’nın Lehey kentinde yaşayan Ermeniler de, Sumgayıt ve Bakü katliamları kurbanlarını anmaya hazırlanıyor. Hollanda Ermeni Dernekleri Federasyonu ile Holanda Ermeni Ulusal Komitesi, 28 Şubat’ta Sumgayıt katliamı 23. yıldönümü dolayısıyla Lahey “Barış Sarayı” önünde bir gösteri yaparak Ermeni kurbanlarını anacak. Göstericiler Azertbaycan’ın Lahey Büyükelçiliği’ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirecek.

http://www.tert.am/tr/news/2011/02/26/protestwashington/

Yorumlar kapatıldı.