İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vashadze: Ermeni-Gürcü ilişkileri hiçbir zaman bugün olduğundan daha iyi olmadı

″Tiflis, Ermeni-Gürcü ilişkilerinin halihazırdaki düzeyinden memnun″. Açıklama ″Özgürlük Radyosu″na röportaj veren Gürcistan dışişleri bakanı Grigol Vashadze’den geldi.″Biz periyodik aralıklarla tüm düzeylerde buluşmalar gerçekleştiriyoruz, bunlar dostluk veya kardeşliğe ilişki Kafkasya ülkelerinin sözleri değil, çok daha somut, faydalı ve gerekli buluşmalar olup, bunlar esnasında altyapı, enerji, lojistik, bilim ve kültür alanında işbirliği meselelerini değerlendiriyoruz″ dedi. 

″Gürcü-Rus ilişkilerinde gerilimli durumun devam ettiği, Rusya’nınsa Ermenistan’ın stratejik müttefiki olduğu″ yaklaşımına ilişkin olarak Gürcistan dışişleri bakanı, Rusya’nın herhangi bir ülkeyle ilişkilerini tartışma arzusunda olmadığını belirtti. Vashadze, konunun kesinlikle ilgili ülkeleri ilgilendirdiğini ve bunun her hangi bir şekilde Ermeni-Gürcü ilişkileri üzerinde etkili olamayacağının altını çizdi.
″Son dönemde, bir hafta önce ülkemiz başbakanı Ermenistan’daydı. İki ülke başbakanları buluştular ve iki ülkeyi endişelendiren tüm sorunları müzakere ettiler. Öyle ki, eğer Ermeni-Gürcü ilişkilerini betimlersek, ben bunun fiilen stratejik olduğunu söylerdim″ dedi Vashadze.
http://news.am/tur/news/49388.html

Yorumlar kapatıldı.