İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van Way Airlines Türk Ve Ermeni İşadamlarını Taşımaya Hazırlanıyor

Vercihan Ziflioğlu
“Van ve Ermenistanlı işadamlarına ulaşım kolaylığı sağlamak için düğmeye basıldı. Düzenli olarak haftada iki defa gerçekleştirilen Istanbul-Yerevan uçuşlarına Van-Yerevan uçuşları dahil edilecek. Van Way Airlines’ın sahibi Aslan Bayram,’Açılan sınırlar ve sağlanacak olan kalıcı barış ortamı her iki tarafa da katkıda bulunacak, ticaret hareketlenecek’ dedi.” 

VERCİHAN ZİFLİOĞLU
ISTANBUL – HURRIYET DAILY NEWS
Van Way Airlines Ermenistan’a uçacak. Kış aylarında düzenli olarak haftada iki kere gerçekleştirilen Istanbul-Yerevan, Trabzon-Yerevan ile yaz aylarında düzenlenen Antalya/Bodrum-Yerevan hattına bir de Van-Yerevan seferleri eklenecek. Seferleri Vanlı işadaımı Arslan Bayram kiraladığı özel uçaklarla gerçekleştirecek. Bayram’ın hedefi Vanlı ve Ermenistan’lı işadamları arasında ticareti hızlandırarak zamandan tasarruf sağlamak ve inanç turizimine ivme kazandırmak.
Hurriyet Daily News and Economic Review’a açıklamalarda bulunan Bayram Van-Yerevan arasında uçuşlara başlamak ilimizdeki kültürel, ekonomik ve dini turizime katkı sağlayacak dedi ve ekledi: “Talepler doğrultusunda Ermenistan’ın yanısıra sınır komşularımız Irak ve İran’ı da kapsayacak biçimde uçuş rotamızı genişletmek istiyoruz sadece aşılması gereken birkaç prosedür var hepsi o kadar.” Ermenistan’la aramızda oluşabilecek dostluk bizi sevindirir diyen Bayram sözlerini şöyle sürdürdü: “Açılan sınırlar, sağlanacak olan kalıcı barış ortamı, her iki tarafa da ticarete hareketlililk kazandıracak.” Türkiye’nin doğu illerinden Van, Ermenistan’a sadece birkaç kilometre mesafede bulunuyor. Fakat kapalı sınır kapıları nedeniyle karayoluyla ulaşım sağlanamıyor dolayısıyla Türkiye’nin doğu illeriyle Ermenistan arasında sağlanan ticaret Gürcistan üzerinden geçiyor. Türkiye-Ermenistan arasındaki sınırlar 1993 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasında patlak veren Dağlık Karabağ savaşı nedeniyle Türkiye tarafından tek taraflı olarak kapatılmıştı.
Turist sayısına artış
Bayram, Van’da yıllardır faaliyet gösteren Bayram Otel ve Bestvan Tur şirketlerinin sahibi. Neden havacılık sektörü sorusuna Bayram şu yanıtı verdi: “Yolcularımızın tekliflerini göz önünde bulundurduk sonuçta yıllardır bu sektörün içerisindeyiz ve ihtiyaca cevap vermek istedik. Van’ı kalkındırmak ve dünyaya açmak biz Vanlı işadamlarının görevi.” Kiralanan 66 kişilik özel uçaklarla ulaşımın sağlandığını söyleyen Bayram, yakın bir gelecekte Van’daki Ferit Melen Havaalanı’nın talebe cevap vermekte zorlanacağını söyledi ve ekledi: “Van’ın kültürel ve tarihi değerlerine ilgi arttı son yıllarda turist sayısı katlanarak büyüyor.” Van’ın Akdamar Adası’ndaki tarihi Sourp Khac Ermeni Kilisesi 2007 yılında dönemin TC Kültür Bakanı Attila Koç tarafından restore edilerek müze olarak hizmete açıldı. Müzeye turistlerin ilgisi yoğun oldu. Geçtiğimiz aylarda 95 yıl aradan sonra ilk kez ayine açılan kiliseye turist akını yaşandı. Turizmi canlandıran restorasyonun hemen ardından Van Valiliği il sınırları içerisinde bulunan tarihi kilise ve manastırlar için restorasyon ve rölöve çalışmalarına başladı.
Özel jet uçuşları
Van’da son yıllarda olumlu anlamda bir dönüşüm yaşıyoruz diyen Bayram sözlerine şöyle devam etti: “Oteller açılıyor, turizm canlandı. Biz işadamları olarak gelişmeleri yakından takip edip talepleri karşılamaya çalışıyoruz.” Bayram dış hat uçuşları için yakın gelecekte talep doğrultusunda özel jetlerle uçuşlara başlanabileceğini fakat şimdilik böylesine bir girişim için erken olduğunu söyledi.
Linkinden okunabilir. Haberi çeviren arkadaşımıza teşekkür ederiz. (HYETERT)

Yorumlar kapatıldı.