İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Aravot»: Ermenistan’ın 3 cumhurbaşkanı ″Bermuda Şeytan Üçgeni″nde

«Aravot» gazetesi editöryel köşesinde Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP)-Müreffeh Ermenistan Partisi (MEP) koalisyon anlaşmasına değinmekte:  «Buna göre MEP 2013 devlet başkanlığı seçimlerinde görevdeki devlet başkanını destekleyecek… Bu arada eski devlet başkanları kendi artılarını o kadar emin ve esaslı bir şekilde sunuyorlar ki, sanki biz onların zamanında yaşamadık.

Önümüzdeki iki yıl ″siyasi mücadele″ hareketleri; ya görevdeki başkan iktidarda kalacak, veya ikinci devlet başkanı tekrar iktidara gelecek, veya birinci devlet başkanı iktidara gelecek. Başka bir alternatif tartışılmıyor gibi. Bu üç kişiden başka  Ermeni halkının rahmi 20 yıldır hiçbir cumhurbaşkanı adayı doğurmuş olmadığı gibi bir sonuç çıktığından, resim oldukça gri.
Bu arada eski devlet başkanları kendi artılarını o kadar emin ve esaslı bir şekilde sunuyorlar ki, sanki biz onların zamanında yaşamadık. Robert Koçaryan, kendisinin döneminde her şeyin ‘olumlu’ olduğunu, çünkü iki haneli büyüme ve halkın kendisini her gün bu büyümeden ötürü kutsadığını söylüyor. Levon Ter-Petrosyan kendisinin döneminde her şeyin ‘daha olumlu’ olduğunu, çünkü yolsuzluk olmadığını ve seçimlerin adil yapıldığını söylüyor. Bir de buna komünistlerin genel olarak kendi zamanlarını cennetvari bir manzara olarak sunmalarını eklersek, ancak Allah’tan en azından bunların geri dönmeleri yönünde, paraları olmadığından ciddi bir talepleri yok. Acaba geçmişe ilişkin değil de geleceğe ilişkin konuşan bir lider ortaya çıkar mı?»

Yorumlar kapatıldı.