İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Türk stantlarını bastı

Türkiye’den bir grup iş adamı Beyrut’ta düzenlenen tekstil fuarına katılmak için Lübnan’a gitti. Fuarın son günü akşam saatlerinde yaşları 20-30 arasındaki Ermeni asıllı Lübnan vatandaşları, ayrı ayrı gruplar halinde fuar alanına giriş yaptı. Yaklaşık 60 kişiye ulaşan grup, Türk iş adamlarının standlarına ve fuara gelen misafirlere ellerinde ‘Türkler; Suriyeli, Lübnanlı, Yunanlı, Ermeni ve Kıbrıslıların katili’ şeklinde ifadelerin yer aldığı bildirileri dağıtmaya başladı. Daha sonra bir Türk iş adamına fiili saldırıya geçen grupla, Türk iş adamları arasında kavga çıktı… Olay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun haberdar edilmesiyle büyümeden önlendi.

———————
Beyrut’ta tekstil fuarına katılan Türk firmalarının stantları, Ermeni oldukları belirtilen gruplar tarafından basıldı. Facebook üzerinden organize oldukları tahmin edilen grup, fuar alanında Türkiye’yi karalayan İngilizce ve Arapça bildiri dağıtıp, Türk stantlarına saldırdı. Çıkan olaylarda bazı iş adamları hafif şekilde yaralandı. Olay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun haberdar edilmesiyle büyümeden önlendi.
Türkiye’den bir grup iş adamı Beyrut’ta düzenlenen tekstil fuarına katılmak için Lübnan’a gitti. Fuarın son günü akşam saatlerinde yaşları 20-30 arasındaki Ermeni asıllı Lübnan vatandaşları, ayrı ayrı gruplar halinde fuar alanına giriş yaptı. Yaklaşık 60 kişiye ulaşan grup, Türk iş adamlarının standlarına ve fuara gelen misafirlere ellerinde ‘Türkler; Suriyeli, Lübnanlı, Yunanlı, Ermeni ve Kıbrıslıların katili’ şeklinde ifadelerin yer aldığı bildirileri dağıtmaya başladı. Daha sonra bir Türk iş adamına fiili saldırıya geçen grupla, Türk iş adamları arasında kavga çıktı.
Fuar güvenlik görevlilerinin, geç müdahale ettiği öne sürülen kavga, Lübnan Büyükelçisi İnan Yıldız’a iletildi. Aynı zamanda Türkiye’deki bir milletvekili de haberdar edildi. Milletvekili de olayı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na aktardı. Davutoğlu’nun olayı öğrenmesinden sonra çok sayıda polis ve asker alarma geçip fuar alanını kuşattı. Fuar alanına giren polis, baskını gerçekleştiren göstericilerden bazılarını gözaltına aldı. Diğer göstericiler ise olay yerinde kaçmayı başardı.
Çıkan kavgada ilk saldırıya uğrayan iş adamı Nuri S., aldığı darbelerden dolayı hastaneye kaldırıldı. Fuara giden Türk iş adamları bugün İstanbul’a döndü. Fuarda saldırıya uğrayan Türk iş adamlarından Uğur T., kendilerinin sadece ticaret yapmak için o ülkeye gittiklerini ancak saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Uğur T, “Bizler barışçıl bir şekilde ticaret için o ülkedeydik. Stantlarımızı basıp, bize saldırdılar. Grup bildiri dağıtırken hiç kimse fiili müdahalede bulunmadı. Bizlere Türkçe ağır küfürler ettiler, en son bir arkadaşımıza tükürdüler ve saldırdılar.” dedi.
Öte yandan grubun, Facebook’ta haberleşerek böyle bir eyleme kalkıştıkları iddia edildi.
“Türk Ürünleri” başlığıyla dağıtılan broşürde hezeyan dolu şu ifadeler yer aldı: “130 bin Lübnanlı ve Suriyelinin katli, 1 buçuk milyon Ermeni’nin soykırımı, 1 milyon Yunan’ın katliamı, 40 bin Bulgarın katledilmesi, Kıbrıs’ın işgali ( 5 bin ölü, bin 619 kayıp), 2 milyon Kürt’ün hâlâ devam eden kıyımı, Neo-Osmanlıcılık pratikte uygulanıyor…  KARAR VER… TEŞVİK VEYA BOYKOT!”
http://www.stargazete.com/dunya/ermeniler-turk-stantlarini-basti-haber-330384.htm

Yorumlar kapatıldı.