İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Emenilerinin sorunları çözümlenmeden normal Ermeni-Gürcü ilişkileri olamaz

Javakheti Ermenileri Birliği: Gürcistan Emenilerinin sorunları çözümlenmeden normal Ermeni-Gürcü ilişkileri olamaz Ermenilerin Haklarını Savunma Birliği üyelerinin kanaatine göre; Ermeni dili ve kiliseleri hukuki statü kazanmadan, Javakheti’de Ermeni Dili ders saatleri yeniden ihdas edilmeden ve Ermenice kitap ve dergilerin Gürcistan sathına girişine yönelik yasak kaldırılmadan komşu ülkeler arasında dostane ilişkiler tesis edilemez. 

Javakheti Ermenileri Birliği: Gürcistan Emenilerinin sorunları çözümlenmeden normal Ermeni-Gürcü ilişkileri olamaz
Gürcistan’da yayınlanan ″Samkhretis Karibche″ gazetesinin verdiği bilgiye göre; Javakheti’de faaliyet gösteren Ermenilerin Haklarını Savunma Birliği bir bildiri yayınladı. Bildiride, Ermenistan ve Gürcistan arasında iyi komşuluk ilişkilerinin ancak Javakheti’de yaşayan Ermenilerin sorunları çözümlendiğinde tesis olacağı kaydedilmekte.
Bildiride ″Ermeni-Gürcü ilişkilerinin temeli Javakheti ve Gürcistan’ın diğer bölgelerinde yaşayan Ermenilerin vatandaşlık, dini, kültürel-eğitsel haklarının savunulması ve karşılaştıkları sorunların çözümü olmalı″ denmekte.
Ermenilerin Haklarını Savunma Birliği üyelerinin kanaatine göre; Ermeni dili ve kiliseleri hukuki statü kazanmadan, Javakheti’de Ermeni Dili ders saatleri yeniden ihdas edilmeden ve Ermenice kitap ve dergilerin Gürcistan sathına girişine yönelik yasak kaldırılmadan komşu ülkeler arasında dostane ilişkiler tesis edilemez.
http://news.am/tur/news/47500.html

Yorumlar kapatıldı.