İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aşot Manuçaryan: ICG bazı güçlerin elindeki bir alettir

Uluslararası Kriz Grubu, 8 Ocak 2011 tarihinde yayımladığı raporda, Ermenistan ile Azerbaycan’ın yeni bir savaşa girebileceği uyarısında bulundu…“Karabağ” Komitesi eski üyesi Aşot Manuçaryan, bugün Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Kriz Grubu (ICG) taarfından hazırlanan raporu değerlendirdi… Manuçaryan “Bölgede aniden savaş başlayamaz. Savaş sadece Uluslararası Kriz Grubu’nu finanse edilen güçlerin isteğiyle başlayabilir. Halklar arasındaki düşmanlığı ise bu güçler körüklüyor” diye konuştu.
———–
“Karabağ” Komitesi eski üyesi Aşot Manuçaryan, bugün Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Kriz Grubu (ICG) taarfından hazırlanan raporu değerlendirdi.
Uluslararası Kriz Grubu’nun bölgedeki halkların mallarını talan eden güçlerin elinde bir alet olarak kullanıldığını savunan Manuçaryan “ICG bu güçlere hizmet ediyor. Bu kurulluşun faaliyetinde objektif bir şey görmüyorum” dedi.
Manuçaryan “Bölgede aniden savaş başlayamaz. Savaş sadece Uluslararası Kriz Grubu’nu finanse edilen güçlerin isteğiyle başlayabilir. Halklar arasındaki düşmanlığı ise bu güçler körüklüyor” diye konuştu.
Uluslararası Kriz Grubu, 8 Ocak 2011 tarihinde yayımladığı raporda, Ermenistan ile Azerbaycan’ın yeni bir savaşa girebileceği uyarısında bulundu.
Brüksel merkezli düşünce kuruluşu tarafından hazırlanan raporda, “İki ülke arasındaki silahlanma yarışı, sınır bölgesinde artan çatışmalar, iğneleyici savaş yanlısı söylemler ve barış görüşmelerinin fiilen durma noktasına gelmesi Ermenistan ile Azerbaycan’ın yeniden savaşa girme olasılığını artırıyor” ifadesi kullanıldı.
http://www.tert.am/tr/news/2011/02/10/ashotmanucharyan/

Yorumlar kapatıldı.