İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyaspora Türkiye’ye taşınıyor

Barış Ergin

Siyasi ilişkilerdeki yumuşama Ermeni diyasporasının Türkiye’ye ilgisini artırdı. Amerika’daki Ermeniler’in Türkiye’de yatırım iştahı kabarırken, işkadınları da İstanbul’da işbirliği arayışında.Diyaspora’nın durakları arasına Avrupa ve ABD dışında şimdi de Türkiye giriyor. Türkiye’ye gelmek isteyen Ermeni işadamlarının arasında ABD’dekiler ön plana çıkıyor.
Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde son dönemde yaşanan yumuşama Ermeni iş dünyasının da Türkiye’ye gelmesine ön ayak oluyor. Diyaspora’nın durakları arasına Avrupa ve ABD dışında şimdi de Türkiye giriyor. Türkiye’ye gelmek isteyen Ermeni işadamlarının arasında ABD’dekiler ön plana çıkıyor. ABD’de İş Konseyi kurulduğunu ve yatırımlar ile ilgili çalışmalara başladıklarını söyleyen Türk- Ermeni İş Geliştirme Konseyi Eşbaşkanı Kaan Soyak, “Büyük yatırımlar yapma konusunda iki tarafın da görüşmeleri var. 200 milyon dolar ve üstü yatırımlarla ilgileniyoruz. Özellikle Kayseri, Malatya ve Diyarbakırlı Ermenilerden talep var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yatırım talepleri geliyor” dedi. Soyak, yatırım taleplerinin tekstil, enerji turizm alanlarına yoğunlaştığını söyledi.
İŞKADINLARI DA GELİYOR
İstanbul geçtiğimiz hafta üç Ermeni işkadınına da ev sahipliği yaptı. Şirket eğitimleri konusunda çalışan Araksya Melkonyan, ile görüşen Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş işbirliklerine gidilebileceğini ve karşılıklı olarak ziyaretler yapma sözü verdiklerini vurguladı. Prodüksiyon şirketi sahibi Karine Harutyunyani ise Kars, Van, Muş gibi birçok şehirde filmler çekiyor.
Ararat turları düzenliyorlar
Türkiye’ye Ararat isimli turlar düzenleyen Marina Kpryan da özellikle Doğu Anadolu ve Antalya üzerine odaklanan Armenia Travel şirketinin başkanı. Kpryan, “Bölgesel Turlar düzenliyoruz. Bunu Ermenistan’da gerçekleştiren ilk firmayız. Ağırlıklı olarak tarihi turlar. Adı Ararat. Şu anda çok popüler. İran turları da var” dedi.
Etiketler: Aynur Bektaş, Kaan Soyak
Siyasi ilişkilerdeki yumuşama Ermeni diyasporasının Türkiye’ye ilgisini artırdı. Amerika’daki Ermeniler’in Türkiye’de yatırım iştahı kabarırken, işkadınları da İstanbul’da işbirliği arayışında…Diyaspora’nın durakları arasına Avrupa ve ABD dışında şimdi de Türkiye giriyor. Türkiye’ye gelmek isteyen Ermeni işadamlarının arasında ABD’dekiler ön plana çıkıyor.

Yorumlar kapatıldı.