İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD ile iş konferansına ‘soykırım’ ayarı

Aram Ekin Duran
Nisan aylarında’ Ermeni soykırımı yasa taslağı’nın yarattığı gerilim nedeniyle konferansların ertelenmesine çözüm bulundu: Tarih değişikliği. Her yıl nisan ayında ABD Kongresi’ne sunulan ‘Ermeni soykırımı yasa taslağı’nın yarattığı gerilim nedeniyle geçen yıl yatırım konferansını iptal etmek zorunda kalan Türk ve ABD’li işadamları, çareyi ‘tarih ayarı’ yapmakta buldu… Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı James Holmes, “Her yıl nisan ayında düzenlediğimiz ve iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağladığını düşündüğümüz yıllık konferansımızı geçen yıl ekim ayında yaptık. Bundan sonra bu etkinliği ekim ayında yapmaya karar verdik” dedi. 

—-
Nisan aylarında’ Ermeni soykırımı yasa taslağı’nın yarattığı gerilim nedeniyle konferansların ertelenmesine çözüm bulundu: Tarih değişikliği. Her yıl nisan ayında ABD Kongresi’ne sunulan ‘Ermeni soykırımı yasa taslağı’nın yarattığı gerilim nedeniyle geçen yıl yatırım konferansını iptal etmek zorunda kalan Türk ve ABD’li işadamları, çareyi ‘tarih ayarı’ yapmakta buldu
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ile muadil kuruluşu Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından 1985’ten beri her yıl nisan ayının ikinci haftasında düzenlenen konferans, ‘soykırım’ tartışmalarının ortasında kalmamak için bundan böyle ekim ayında gerçekleştirilecek.
Iphone’lar 1990’a ayarlı
ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nin geçen yıl 4 Mart’ta bağlayıcılığı bulunmayan Ermeni tasarısını bir oy farkla kabul etmesinin ardından, Türkiye kamuoyunda ABD’ye yönelik sert tepkiler doğmuştu. Hükümet tüm ABD seyahatlerini ‘beklemeye’ almış, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) aynı tarihlerde ABD’ye gerçekleştireceği ziyareti iptal etmişti.
Geçen yıl yaşanan iptal ve ertelemelerin bir daha yaşanmaması için faaliyet tarihlerini yeniden düzenlediklerini belirten Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı James Holmes, “Her yıl nisan ayında düzenlediğimiz ve iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağladığını düşündüğümüz yıllık konferansımızı geçen yıl ekim ayında yaptık. Bundan sonra bu etkinliği ekim ayında yapmaya karar verdik” dedi. ABD’li iş dünyasının Türkiye’nin gerçek gücünün farkında olmadığını ifade eden Holmes, “ABD’li işadamları teknolojiyi çok iyi takip ediyorlar ama iş Türkiye’ye gelince ne yazık ki geçmişte kalmışlar, iPhone’ları hâlâ 1990’lara ayarlı” dedi. Holmes, önyargıların kırılması halinde birkaç yıl içinde Türkiye’ye 2-3 milyar dolarlık yatırım yapılabileceğini kaydetti.
 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1038324&CategoryID=80

Yorumlar kapatıldı.