İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kaliforniya’da “Ermeni Soykırımı” Tasarısı

Kaliforniya Eyalet Meclisi üyeleri Mike Gatto (Demokrat – Los Angeles), Anthony Portantino (Demokrat -La Cañada Flintridge) ve bir grup politikacı, sözde Ermeni soykırımını kınayan bir tasarıyı Eyalet Meclisi’ne sunduklarını açıkladı.24 Nisan 2011 tarihinin “Kaliforniya 1915-1923 Ermen Soykırımını anma Günü” ilan edilmesi önerilen yasa tasarısında Başkan Barack Obama ve ABD Kongresi’ne sözde Ermeni soykırımını tanıma çağrısı yapılıyor. 

Ermenistan Devlet Radyosu’nun haberine göre yasa tasarısına ilişkin açıklamasında Gatto, söz konusu tasarıyı 1915-1923 yılları arasında cereyan eden trajik olayları inkar eden “iç ve dış çevreler” üzerinde baskı oluşturmak için hazırladıklarını söyledi.
“Osmanlı Türklerinin Ermeni halkına karşı işlediği suçlar asla unutulmamalı” diyen Gatto, “Birleşik Devletler’in en geniş eyaleti, bir kez daha dünyaya bu meseleyi duyurma görevini üstlenmiştir. Tüm ulusu bizimle birlikte durarak, aynı şeyi yapmaya davet ediyoruz,” dedi.
Kaliforniya Eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Mike Gatto, seçim kampanyası sürecinde Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) desteğini almış, Ermeni diaspora kuruluşu adayın tanıtımına yönelik faaliyetlere sponsor olmuştu.
İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
http://www.turkishactionalert.com/news/1097-kaliforniyada-ermeni-soykrm-tasars.html

Yorumlar kapatıldı.