İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Iğdır’da “Geçmişten Günümüze Ermeni Mezalimi” Konferansı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde “Geçmişten Günümüze Ermeni Mezalimi” başlıklı bir konferans ve fotoğraf sergisi düzenlendi.Iğdır Azerbaycan Dil ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından düzenlenen konferansta konuşan dernek başkanı Ziya Zakir Acar, Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasına giden yolun çok zorlu ve kanlı engellerin aşılmasıyla ortaya çıktığını ve bu tarihler içinde en önemlisinin 20 Ocak olduğunu söyledi.

20 Ocak’ın aynı zamanda “Azerbaycan’ın diriliş ve kurtuluş günü” olduğunu anlatan Acar, “20 Ocak şehitleri kendi fedakarlıkları ile Azerbaycan halkının mücadele yolunun önünü açmışlardır. Ruhları şad olsun” dedi.
Iğdır’ın da Ermenilerin en çok katliam yaptıkları bölgelerden biri olduğunu ifade eden Acar, “Iğdır’da Ermenilerin yaptıkları zulümlerin ve katliamların büyük kanıtları mevcuttur. Oba köyü, Hakmemet köyü ve Gedikli köyündeki toplu katliam yerleri ulusal basın önünde açılmış ve katliamların doğruluğu canlı şahitlerin de ifadeleriyle pekiştirilmiştir. Ancak, Iğdır’da açılmamış birçok katliam yeri ve toplu mezarlar da mevcuttur. Küllük, Bayraktutan, Necafali, Yaycı, Koçkıran, Kadıkışlak köyleri bunlardan bir kaçıdır. Bu köylerimizde yapılacak kazı çalışmalarında toplu katliamların gün ışığına çıkacağı aşikardır” diye konuştu.
Soykırım iddialarıyla Türkiye’yi suçlayan Ermenilerin yakın tarihte işgalci tutumlarına devam ederek, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal ettiklerini kaydeden Acar, Ermenistan’ın, özellikle Batıyı arkasına alarak, Türkiye ve Azerbaycan aleyhine kampanya yürüttüğünü söyledi.
Konuşmaların ardından Yönetmen Korhan Yurtseverin çektiği Hocalı filmi ile Gazeteci Serdar Ünsal’ın hazırladığı Ermeni belgeseli katılımcılara izletildi.
Konferansa, Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Barış Gökdemir, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Rafik Rüstemoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dernek Başkanı Ziya Zakir Acar tarafından hazırlanan ve Hocalı’da yapılan katliamları anlatan resim sergisinin açılışını Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı yaptı.
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=30175

Yorumlar kapatıldı.