İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk ve Ermeni sineması sanal alemde bir araya geldi

“Birlikte Film Yapıyoruz” sloganıyla yola çıkan Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, iki ülke sinemacılarını buluşturmak amacıyla hazırladığı web sitesini hayata geçirdi.
Star’ın haberine göre Ermenice, Türkçe ve İngilizce yayın yapan web sitesinden platform hakkında bilgiye, platform üyelerinin filmlerine, buluşma fotoğraflarına, Türkiye ve Ermenistan’da film yapmak için gerekli bilgilere ulaşılabiliyor. www.cinemaplatform.org web sitesinde sinemacılar için forum alanı da bulunuyor.

Proje hakkında
Anadolu Kültür ve Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali, 2009 yılı Nisan ayında İstanbul’da bir toplantıyla kuruluşunu açıkladığı Ermenistan Türkiye Sinema Platformu kapsamında atölyeler yapıyor, şimdilik kısa filmler için ufak fonlar sağlıyor ve birlikte film üretmek için olanaklar yaratıyor. Ermenistan Türkiye Sinema Platformu aynı zamanda iki ülkedeki sinemacılara ortak yapımlar için yol gösterici olmayı, iletişim ağı yaratmayı ve internet sitesindeki Forum bölümü sayesinde tanışarak ortak filmler düşünmeyi olanaklı kılmayı amaçlıyor.
 http://www.tert.am/tr/news/2011/01/25/cinema/

Yorumlar kapatıldı.