İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Londra: Ermenistan, tarihini unutmadan ileriye bakmalı

 Büyük Britanya’nın Ermenistan büyükelçisi Charles Londsdale, 20 Ocak’ta düzenlenen basın toplantısındaki beyanatında, Ermenistan’ın geçmişini unutmamakla beraber aynı zamanda geleceğe bakması gerektiğini söyledi.

1915’te Osmanlı Türkyesinde meydana gelen olaylara ilişkin Londra’nın resmi tutumunu tekrar ifade eden büyükelçi bunları ″kitlesel kırım ve Ermenilerin cebri sürgünü″ olarak adlandırdı ve Ermenistan’a bütün bunlara rağmen ileriye bakması tavsiyesinde bulundu.
Londsdale ″Geçmişimizi unutmamalıyız, ancak ilerlemek için herşeyi yapmalıyız ve ülkeler arasında ilişkiler için ön koşullar yaratmalıyız″ dedi.
Büyükelçi aynı zamanda; Londra’nın Erivan ve Ankara’nın tutumuna tek taraflı desteğinin Ermeni-Türk ilişkilerinin tesisi sürecinde zarar olabileceğini de kaydetti.
Büyük Britanya Parlamentosunda Ermeni Soykırıı tasarısının görüşülmesine ilişkin olarak büyükelçi bunun Lordlar Kamarasında münferit üyelerin inisyatifi olduğunu belirterek ″Bu belge görüşülmedi ve oylamaya konulmaması gerekirdi″ dedi.
Ermeni Soykırımı konusunu Britanya Parlamentosuna Mart 2010’da Barones Caroline Cox getirmişti.
http://news.am/tur/news/45220.html

Yorumlar kapatıldı.