İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Türkiye Geçmişiyle Uzlaşmadan AB’de Yol Alma Konusunda Başarılı Olamaz

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 17 Ocak’ta Kıbrıs cumhurbaşkanı Demetris Christofias’la düzenlediği ortak basın toplantısında ″Ermenistan komşu Türkiye’nin AB üyeliğine karşı değil. Aynı zamanda Türkiye’nin geçmişiyle hesaplaşmadan ve en yakın komşularıyla yapıcı ilişkiler tesis etmeden AB’de yol alma konusunda başarılı olamıyacağı kanaatindeyiz″ dedi.
Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 17 Ocak’ta Kıbrıs cumhurbaşkanı Demetris Christofias’la düzenlediği ortak basın toplantısında ″Dostumuz Kıbrıs’ın da olduğu gibi, biz sorunlarımızı tehdit ve siyasi istismar diliyle çözme alışkanlığımız yok″ dedi.
Ermeni-Türk ilişkileriyle alakalı olarak Sarkisyan ″Ermenistan’ın ilişkilerin tesisine hazır olmasına rağmen, Ermeni-Türk sınırının daha önce olduğu gibi kapalı olduğunu, Ermenistan ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesis olmadığını sanıyorum çok iyi biliyorsunuz″.
″Ermenistan komşu Türkiye’nin AB üyeliğine karşı değil. Aynı zamanda Türkiye’nin geçmişiyle hesaplaşmadan ve en yakın komşularıyla yapıcı ilişkiler tesis etmeden AB’de yol alma konusunda başarılı olamıyacağı kanaatindeyiz″ dedi.
Dağlık Karabağ ve Kıbrıs sorunlarının çözümü perspektifine ilişkin Serj Sarkisyan ″Biz herbir çatışmanın tarihi geçmiş ve özgünlüklerinin dikkate alınarak çözümlenmesi gerektiği düşüncesinde mutabıkız. İşte bu sebeple de bu çatışmaları çözülmesi anlamında biz birbirimizin tutumunu destekliyoruz ve milletlerin kader tayini hakkı ve toprak bütünlüğü ilkelerinin birbirini tekzip ettiğini kabul etmiyoruz″ dedi.
Ermenistan cumhurbaşkanının ifadesiyle, Ermenistan’ın bağımsızlığından bu yana iki ülke arasında güçlü bağlar kuruldu, bunların temelinde halklarımızın asırlık dostluğu, modern zamanlarda ise ortak Avrupa demokratik değerleri yer almakta.
″Ermeni-Kıbrıs dostluğu büyük gelişim potansiyeline sahip. Bugün imzalanan dört belge bu doğrultuda önemli bir katkıdır″.
News.am

 

Yorumlar kapatıldı.