İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise 2011 yılı takvimi yayımladı

Ana Taht Az. Etchmiatsin ″Yayın Bl. ″ 2011 yılı takvimi yayınladı.Ana Taht’tan NEWS.am’e verilen bilgiye göre; bu yıl Ana Taht Aziz Etchmiatsin tarafından resmi kilise takvimlerinin basılmasının 145. Yılı dolmakta. Anılan takvimler ruhani yıla ilişkin gerekli bilgileri, kilise bayramlarını, yortuları vs. içermekte.

2011 yılı resmi kilise takvimi Ermenistan Şirak Diyakosluğu ruhani önderi Piskopos Mikayel Açabahyan ve Ana Taht ruhbanlar gözetmeni  Episkopos Artak Tigranyan tarafından hazırlandı. Takvimde; Ana Taht Az. Etchmiatsin Birliği yanısıra Ermeni Apostolik Kiliseleri patriklik ve diyakoslukluklarına ilişkin bilgiler de yer almakta.
Yayın Bl. tarafından 2011 yılı masa takvimi de yayımlandı. Takvimde kilise bayramları ve kutsal şahsiyetlere ilişkin bilgi yer almakta.
Ana Taht bu yıl Ermenistan halk sanatçısı ressam Hraçya Rukhkyan’ın resimlerini içeren bir takvim de yayımladı. H. Rukhkyan, 1960 yılında Katolikos Vazgen I’in manevi himayesi ve desteğinde Emenistan tarihi kiliselerinin 120 civarı resimlerini hazırlamıştı. Takvimi bu resimlerin en seçkinleri süslemekte.
 http://news.am/tur/news/44514.html

Yorumlar kapatıldı.