İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mısır’da hedef yine Hıristiyanlar mıydı?

Mısır’da Assiut-Kahire seferini yapmakta olan yolcu treninde bir polis yolcuların üzerine ateş açtı. Olayda 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.Kurbanların hepsinin Hıristiyan oldukları belirlendi.
Ancak polis memurunun bu kişileri bilinçli olarak mı hedef seçtiği bilinmiyor.Gözaltına alınan polis memurunun Müslüman olduğu ve olay sırasında görevde olmadığı öğrenildi.Yaralıların kaldırıldığı hastane önünde, Hıristiyanlarla polis arasında çatışma yaşandı.
Mısır’da yeni yılın ilk günü Hıristiyanları hedef alan saldırının ardından Müslümanlar ile Hıristiyanların ilişkileri gergin.İskenderiye kentindeki Kıpti Kilisesi’ne yönelik bombalı saldırıda 23 kişi ölmüştü.Hıristiyanlar 80 milyon nüfuslu Mısır’ın yüzde 10’unu oluşturuyor.
Kilise saldırısının ardından sokağa dökülen Hıristiyanlar devletin kendilerini korumasını talep etmişti.
Kahire’den Vatikan’a tepki
Mısır Vatikan büyükelçisini geri çekti.Karar Papa 16. Benediktus’un, Müslüman ülkelerden Hıristiyan azınlıkları daha iyi korumalarını istediği sert açıklamasının ardından geldi.
Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yabancıların ülkenin iç işlerine müdahalesini kabul etmeyecekleri belirtildi.
http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/01/110112_egypt_shooting.shtml

Yorumlar kapatıldı.