İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKHANESİ VE TÜRK KIZILAYI’NDAN TARİHİ KAMPANYA

Not: Orijinali İngilizce olan haber bir arkadaşımız tarafından tercüme edildi. Kendisne teşekkür ediyoruz. Yazının orijinalini 
http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=kizilay-provides-aid-for-the-armenian-poors-2010-12-30 adresinden okuyabilirsiniz.

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKHANESİ VE TÜRK KIZILAYI’NDAN TARİHİ KAMPANYA

SPOT: “Türkiye Ermenileri Patrikhanesi ve Türk Kızılayı ortak bir karara imza attı. Başta Kumkapı çevresinde yaşayan kayıtdışı Ermenistanlı göçmenler olmak üzere çevrede yaşanan tüm fakir ve yardıma muhtaç kişilere yardım edilecek, 2011 için özel bir bütçe oluşturuldu.”

VERCİHAN ZİFLİOĞLU
ISTANBUL – HURRIYET DAILY NEWS

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi ve Türk Kızılayı ortak bir karara imza attı. Patrikhane çevresinde yaşayan başta kayıtdışı göçmen Ermenistanlı işçiler olmak üzere tüm fakirlere gıda ve giyim yardımı yapılacak. Kararın alınmasında öncü rol oynayan Türk Kızılayı Adalar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalar İlçe Başkan Yardımcısı Avedis Hilkat Hurriyet Daily News and Economic Review’a açıklamalarda bulundu. “Patrikhane etnik ve din farkı gözetmeksizin zaten yıllardır çevrede yaşayan fakir ve yardıma muhtaç kişilere yardım ediyordu, bende bu projenin ortak bir proje olarak hayata geçmesini istedim.” Patrikhaneyle birlikte hazırlanan yardım projesinin detaylarını Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’ye teslim ettiğini ve destek aldıklarını söyleyen Hilkat ilk yardım kolilerinin bugün Patrikhaneye ulaştığını söyledi.

Ermenistanlı kayıtdışı işçiler

Hilkat, İnsani Yardım kapsamında Türk Kızılay’ının ilk etapta 1000 koli gıda maddesi ve içerisinde ayakkabı ve giyisinin bulunduğu 300 koliyi Patrikhaneye teslim ettiğini söyledi. Yaşanan gelişmelerle ilgili sevincimiz sonsuz diyen Hilkat şöyle devam etti: “Fark gözetmeksizin herkese yardım etmeye devam edeceğiz, üstelik artık imkanlarımız yardım için çok daha fazla.” Istanbul’un Kumkapı semtinde bulunan Patrikhane çevresinde binlerce Ermenistanlı yaşıyor. Türkiye’de bulunan Ermenistanlıların sayısı Ermenistan Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 15 bin olarak ifade ediliyor, Türkiye’deki resmi yetkilierin verdiği rakamlara göreyse sayı 20 binin üzerinde. Maddi sorunları nedeniyle kaçak yollarla Türkiye’ye gelen Ermenistanlıların yaşam savaşı verdiğini söyleyen Hilkat, yaklaşık 3.000 Ermenistanlı’ya bugüne kadar Patrikhanenin kendi imkanlarıyla yardım ettiğini söyledi ve düşüncelerini şu sözlerle özetledi: “Bu proje sayesinde artık Türk Kızılayı’yla birlikte onlara daha fazla destek sağlayabileceğiz.”

Yorumlar kapatıldı.