İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2011’le Ermeni iddialarını çürütme, çağrısı

Not: Yasak nedeniyel haberin tamamını yayımlayamıyoruz. Haberi http://www.erzurumgazetesi.com.tr/default.asp?page=haber&id=48783 adresinden okuyabilirsiniz. HYETERT

2011’le Ermeni iddialarını çürütme, çağrısı

Tarih araştırmacısı Muzaffer Taşyürek, “2011 Kış Oyunları, sözde Ermeni soykırımı iddialarına yanıt vermek için de önemli bir fırsattır.” dedi.

29 Aralık 2010 Çarşamba

SAMET ÖZÜNAL(GHA)- Tarih araştırmacısı Muzaffer Taşyürek, “2011 Kış Oyunları, sözde Ermeni soykırımı iddialarına yanıt vermek için de önemli bir fırsattır.” dedi.

Erzurumlu eğitimci ve tarih araştırmacısı Muzaffer Taşyürek, batılı ülkelerce bulunan her fırsatta gündeme getirilen ‘Sözde Ermeni Soykırımı’ iddialarına karşı Türkiye tarafının yeterli duruşu sergileyemediğini ileri sürdü. Erzurum’un, Ermeni mezalimini en ağır biçimde yaşamış şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Taşyürek, buna rağmen kentte soykırım anıtı bulunmayışının çok büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti.

//NİÇİN SOYKIRIM ANITIMIZ YOK?

Son zamanlarda Diasporanın etkisiyle ABD’de sözde soykırım iddialarının yeniden gündeme getirildiğini ve işin ABD Temsilciler Meclisi’ne kadar taşındığını hatırlatan Taşyürek, “Türklerin Ermenilere soykırım uyguladıkları yönündeki iddialar koca bir yalandan ibaret olmasına karşın, Ermeniler önlerine gelen herkesi bu yalana inandırmaya çalışıyorlar. Onlar bunu yaparken, maalesef biz 2011 Kış Oyunları gibi önemli bir fırsatı değerlendirmeyi aklımıza bile getirmiyoruz.” diye konuştu. Sporun ve spor organizasyonlarının barış, sevgi ve kardeşliği sembolize ettiğine dikkati çeken Taşyürek, “Kış Oyunları için Erzurum’a 57 ülkeden binlerce katılımcı gelecek. Üstelik misafirlerin büyük bir bölümü üniversite ağırlıklı olacak. Böyle bir fırsat elimize geçmişken, Ermenilerin bu şehirde yaptıkları mezalimi niye anlatmayalım? Böyle bir organizasyon Ermenistan’da yapılıyor olsa idi, şüphesiz onlar gelen konukları önce uyduruk soykırım anıtına götürür, sözde soykırım safsatasına inandırmaya çalışırlardı.” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.