İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sinem’in konserine izin verilmedi

Sinem’in konserine izin verilmedi 

Daha önce Rihanna, Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü şarkıcıların KKTC’de konser vermesini engelleyen Ermeni lobisi şimdi de Türk şarkıcı Sinem Saniye’nin NBA maçı sonrasında konser vermesini engelledi.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 07:58 TSİ 28 Aralık. 2010 Salı
LOS ANGELES – ABD’deki Ermeni diyasporası daha önce Rihanna, Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü starlara baskı yaparak KKTC’de konser vermelerini engellemişti.

Diyaspora şimdi de Türk şarkıcı Sinem Saniye’nin bir NBA basketbol maçı sonrasında konser vermesini engelledi.

Sinem Saniye Los Angeles’taki maç sonrasında planlandığı gibi konser veremedi, ancak maçın öncesinde stattaki 20 bin izleyiciye Amerikan marşını okuttu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre ev sahibi LA Cliffers takımı başka Türk sanatçıların da yer alacağı maç sonrası etkinliğine, “Siyasi olarak hassas bir durum, güvenliği sağlayamayız” gerekçesiyle engel oldu. Ancak baskılara rağmen Sinem Saniye spor salonundaki 20 bin taraftara Amerikan marşını okuttu.

Türkiye’nin tanıtıldığı etkinlik önceki gün ABD’nin Los Angeles kentinde yapıldı. NBA’de oynanan Los Angeles Clippers-Phoenix Suns basketbol maçı sırasında Türkiye’nin tanıtılması için bir dizi faaliyet planlandı. Bu çerçevede Türk sanatçı Sinem Saniye, ABD’nin çeşitli yerlerinden gelecek Türk sanatçılarla birlikte konser verecekti. Ancak Ermenilerin baskısı yüzünden bu konsere izin verilmedi.

Yetkililer, yoğun bir Ermeni nüfusun yaşadığı Los Angeles’da politik durumun hassas olduğunu dikkat çektiler.

KIRMIZI BEYAZ GİYİNDİ
Türk sanatçı Sinem Saniye, maç öncesinde tribünlerdeki 20 binden fazla Amerikalı’ya Amerikan milli marşını söyletti. Saniye, “Amerikan milli marşı okudum ama Türkiyem için özellikle baştan aşağıya kırmızı giyindim. Gecede müthiş bir Türkiye tanıtımı yapıldı” dedi.

Etkinlikleri izlemek üzere Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Hakan Tekin’in de maça geldiğini belirten Saniye, “Çok güzel bir Türkiye propagandası yaptık. Salonda 20 bin seyirci vardı ve milyonlarca kişi ekranları başında, bu müthiş Türk şovunu izledi. Kurduğumuz standlarda binlerce Amerikalı seyirciye, üzerlerinde ‘Türkiye’ yazılı şapkalar, eşarp, t-shirtler hediye ettik. Maç öncesi Anadolu halk dansları ve Kyble Dans Tiyatrosu’nun gösterisi oldu. Ben Amerikan milli marşını söyletirken, Türkiye’yi tanıtım reklamları dev ekranlardan gösterildi ve biz Türkler kırmızı beyaz atkılar, kasketlerle sesimizi duyurabildik” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.