İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’nın Noel Mesajı

Papa’nın Noel Mesajı
Papa 16. Benediktus, Noel mesajında tüm dünya için “mutluluk, umut ve barış” dileğinde bulundu.
Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Hristiyanlık dininin en önemli yortularından biri olan Noel vesilesiyle bugün Aziz Petrus Bazilikasında yaptığı konuşmada, tüm dünya için “mutluluk, umut ve barış” dileğinde bulundu.

Papa, Aziz Petrus Meydanında kendisini dinlemeye gelen Katoliklere seslendiği konuşmasında, Noel yortusunun, Hristiyanların ete kemiğe bürünmüş bir Tanrı olduğuna inandıkları Mesih İsa’nın insanlığı kurtarmak için dünyaya geliş anını kutlama niteliği taşıdığına dikkati çekti.

Barışın, ancak Hristiyanların “gerçek Tanrı, gerçek insan” diye niteledikleri Mesih İsa’ya inanma sayesinde mümkün olabileceğini savunan Alman Papa 16. Benediktus, “Bireyler de uluslar da, onu tanıyıp kabullenmekten çekinmesin. Onunla insanlığın ufkunda harika bir ışık belirmektedir. Onunla, günbatımı olmayan kutsal bir gün başlamaktadır. Bu noel, herkes için bir mutluluk, umut ve barış günü olsun” dedi.
Yoksulluk, adaletsizlik, baskı ve savaşların, günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında yer aldığına da değinen Papa 16. Benediktus, şöyle konuştu: “Tüm halkın büyük acılar çekmesine sebebiyet veren kanlı silahlı çatışmalar, terörizm ve her türlü şiddetin kurbanları arasında, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar en fazla mağdur olan kesimleri teşkil etmektedirler. Etnik, dinsel, siyasal gerilimler, istikrarsızlık ve düşmanlıklar, zıtlaşma, adaletsizlik ve ayrımcılıklarsa pek çok ülkenin iç dokusunu zedelemekte, uluslararası ilişkiler de gerilime yol açmaktadır.”

Bu tür sorunların yanı sıra doğal afetlerin de katkısıyla günümüz dünyasında göçmen ve sığınmacı sayısını sürekli arttırmakta olduğuna dikkati çeken Papa 16. Benediktus, Noel gününde Orta Doğu başta olmak üzere kriz bölgelerin de unutulmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu barış gününde, silah seslerinin uğultusuyla yankılanan bölgeleri de düşünmek gerekiyor: Darfur, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin kuzey kesiminde acılar içerisindeki toprakları; Orta Doğu’da özellikle Irak, Lübnan, Kutsal Topraklar, Afganistan, Pakistan, Sri Lanka ve Balkanlar bölgesini, ayrıca çoğu kez unutulmuş durumdaki muhtelif krizleri de hatırlamak durumundayız.”

Papa 16. Benediktus, konuşmasının ardındansa Noel yortusunu, toplam 63 ayrı dilde kutladı. Papa’nın Noel yortusunu kutlama amacıyla kullandığı diller arasında her yıl olduğu gibi Türkçe de yer aldı. Papa 16. Benediktus, Türkçe olarak da “Noel bayramı kutlu olsun” dedi.

AA

Yorumlar kapatıldı.