İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zekeriya da Ermeni’ydi

Zekeriya da Ermeni’ydi 

Taraf – Istanbul – 15.12.2010

Ermeni bir kızla evlendiği için öldürülen Zekeriya Vural da aslında Ermeni’ydi. Tek suçu 29 yıl Müslüman olarak yaşadıktan sonra Hıristiyanlığa dönmemekti

“Çocuk da Ermeniydi”… Gazeteler Türk, Kürt, Arap yazdı ama Ermeni kızı sevip evlendiği için ‘bizden değilsin’ denerek karısı Soney Vural’la birlikte öldürülen Zekeriya Vural da aslında Ermeni’ydi. Amcası Cemil Vural bunu “Çocuk da Ermeni’ydi” diye açıkça söylüyor.

Yakın akraba Sami Vural şöyle anlatıyor durumu: “Ben Ermeniyim, Hıristiyanım. Biz anneden dolayı o tarafa yatkınmışız, Zekeriya, amcamın torunu olur, Müslümandı, onlar da o tarafa yatkınmış” Orada bulunan bir başka akraba “Bizde öyle radikal sınırlar yoktu” diye tamamlıyor sözü. Zekeriya Vural’ın evinde Türkçe’nin yanı sıra Ermenice de konuşuluyor olması durumu gayet net ortaya koyuyor. Amca Cemil Vural’ın anlattığına göre Zekeriya Vural’ın ailesi “Bu işi bitirmek için istiyorsan Hıristiyan ol, kimliğini değiştir” diyecek kadar da rahatmış. Ancak, Zekeriya “Ben 29 yaşına kadar Müslümanlığı yaşadım, benim için bu yaştan sonra olmaz” demiş.

‘Dönen’lerin kahvesi
Dün toprağa verilen Soney Vural’ın yaşadığı Kocamustafapaşa Mahallesi’nde, her ne kadar bazı dükkanlarda Türk bayrakları tam görünür yerlere asılmış olsa da, insanlarla konuşunca bu kimliklerin iç içe geçmişliğini çok net olarak görüyorsunuz. Zekeriya Vural’ın da sık sık uğradığı Muş İli Derincik Köyü Derneği’nin kahvesine gittiğimde çay ocağında çalışan amcaya, “Bu kahveye gelenler genellikle eskiden Ermeniymiş öyle mi?” diye soruyorum.

Yorumlar kapatıldı.