İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Birbirimizle Konuşmak: Türkiye ve Ermenistan’da Kişisel Bellek Anlatıları/Speaking to One Another: Personal Memories of the Past in Armenia and Turkey

Birbirimizle Konuşmak: Türkiye ve Ermenistan’da Kişisel Bellek Anlatıları

Anadolu Kültür, Hazarashen Etnografya Çalışmaları Merkezi, Ermenistan Oyuncular Birliği ve dvv-international işbirliğiyle bir sözlü tarih sergisi açıyor. Türkiye ve Ermenistan’da yapılan sözlü tarih çalışmalarının ertesinde bir araya getirilen anlatılardan ve yaşam öykülerinden oluşan sergiye Cezayir Toplantı Salonu ev sahipliği yapacak. 17 Aralık saat 19:00’da açılışı yapılacak sergi İstanbul’da 26 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilir. Uluslararası bir proje kapsamında gerçekleşen ve küratörlüğünü Önder Özengi ve Taron Simonian’ın yaptığı sergi İstanbul’un ardından Türkiye ve Ermenistan’da farklı şehirleri dolaşacak. Yapılan sözlü tarih araştırmasının bir çıktısı niteliğinde olan “Birbirimizle Konuşmak” isimli kitap da sergi alanından ücretsiz olarak edinilebilir. 

Speaking to One Another: Personal Memories of the Past in Armenia and Turkey
Anadolu Kültür holds an oral history exhibition in collaboration with Armenian Centre for Ethnographic Studies “Hazarashen”, Armenian Actors Union and dvv-international. The exhibition which includes the narrations and personal memories that were collected through oral history research conducted in Turkey and Armenia, will open on December 17th at 19:00 at Cezayir Meeting Room. Curated by Önder Özengi and Taron Simonian as part of an international project, the exhibition will stay open in Istanbul until December 26th and subsequently will travel to different cities of Turkey and Armenia. The publication titled “Speaking to One Another”, which is an output of the oral history research, can be obtained free of charge from the exhibition venue.

Yorumlar kapatıldı.