İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Sınırı Açılmalı

Ermenistan Sınırı Açılmalı

İzmirli iş adamı İhsan Bozkurt Kars’ın ticareti için Ermenistan sınırlarının açılmasının çok önemli olduğunu, sınırlar açılmadığı sürece ülke ekonomisinin zarar göreceğini,
13 Aralık 2010 10:35

İzmirli iş adamı İhsan Bozkurt Kars’ın ticareti için Ermenistan sınırlarının açılmasının çok önemli olduğunu, sınırlar açılmadığı sürece ülke ekonomisinin zarar göreceğini, politik sebepleri bu işe alet etmenin Kars’ın kaderi için çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Ermenistan’da her şeyin Türk malı olduğunu söyleyen İhsan Bozkurt, ‘Çarşıda, markette, bakkalda her şey Türk malı. Bizde sınırlar kapalı olduğu için İran, Gürcistan gelip bizden alıyor ve Ermenistan’a satıyor. Gümrüğü onlar kazanıyor. Biz hem gümrükten kaybediyoruz, hem ticaret ilişkilerimiz sekteye uğruyor’ dedi.

Ekonomik çıkarlara milliyetçilik alet edilmemeli

Sınırlar açıldığı an Kars’ın kaderinin değişeceğini söyleyen Bozkurt, Ülkenin çıkarlarına siyaset ve milliyetçilik alet edilmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta ülkenin çıkarları söz konusu. Ticaret yapanların önü kesilmemeli. Kars’ın resmen kaderiyle oynanıyor. Ülke adına alınan karardan Kars zarar görüyor. Sınırlar kalktığı an Kars’ta tesis açmayı düşünen yüzlerce esnaf var. Yatırım yapacak birçok insan oluşacak. Ermenistan sınırı kapalı olunca Azerbaycan’a da ulaşamıyoruz’ diye konuştu.

Milletvekillerimizi kınıyorum

Ürünler Ermenistan’a iki el değiştirerek gittiği için mallar daha pahalı gidiyor ve hem biz hem onlar zarar ediyor diyen Bozkurt, Kars’ta Naif Alibeyoğlu zamanında sınırları kaldıralım diye kampanya başlatılmıştı ve Alibeyoğlu vatan hainliğiyle suçlanmıştı. Açılmasını herkes istiyor ama kimse cesaret edip sınırlar açılsın diyemiyor. Başka ülkelerle de sorun yaşıyoruz ama bu ülke ilişkilerine ve ticarete yansımıyor. İlişkiler aynı şekilde devam ediyor. Bu birazda bizim milletvekillerimizin pasifliğinden kaynaklı. Bu yüzden de milletvekillerimizi kınıyorum. Bir inat uğruna zarar ediyoruz. Sadece Kars değil, tüm ülke kaybediyor. O yüzden milletvekillerimize sesleniyorum. Bu sorunu çözsünler, işadamı olarak her türlü yatırımı yapmaya hazırım’ dedi.

Kış turizmin de bile gerilerdeyiz

Bozkurt, ‘Kars’ın kayak merkezi; arazi olarak dünyada ikinci, ancak kış turizminde bile Bursa kadar başarılı değiliz. Kış turizminde zirvede olması gereken Kars, bu avantajını bile kullanamıyor. Alt yapı oluşturulamıyoruz. Konaklama yeri yok, ulaşım zor. Bu yüzden insanlar tercih etmiyor’ şeklinde konuştu.

Derya Emeket/ Ege Bölgesi/ Siyasal Birikim

Yorumlar kapatıldı.