İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇYDD, Emniyet Genel Müdürlüğü personelini fişlemiş

ÇYDD, Emniyet Genel Müdürlüğü personelini fişlemiş

13.12.2010 – 15:48

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Emniyet Genel Müdürlü personelinin kişisel verilerini kayıt altına tutarak fişlemiş. Derneğin Kadıköy Şubesi’nde ele geçirilen hard diskte yer alan bir belgede Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin azınlık, Türk, Ermeni asıllı, dini meçhul, Süryani, Rum, Yahudi gibi çeşitli kategorilerde fişlemiş.

ÇYDD iddianamesinde derneğin Kadıköy Şubesi’nde yapılan aramada ele geçirilen hard disk içinde yer alan bir dosyada Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin fişlendiği belirtildi. Hard Disk içinde bulunan “_emn_azıınlıklar.xlsx” isimli Excel dosyasının 2. sayfasında ‘Emniyet Genel Müdürlüğü ‘personeline ait kişisel verilerin saklandığı ifade edildi. Dosyada Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin vatandaşlık numarası, ad, soyad, kurum, görev, azınlık bilgi ve azınlık bilgi-ktg şeklinde sütunlarda başlıklar bulunduğu belirtilen iddianamede, “Azınlık bilgi” isimli sütun başlığı altında “kendisinin ataları dinsiz veya dini meçhul, karısının ataları Ermeni kökenli olduğu, karısının ataları Türk asıllı olmadığı, karısının anneannesinin Hristiyan kökenli olduğu, Karısının ataları Süryani kökenli olduğu”, “Azınlık Bilgi -KTG” isimli sütun başlığı altında ise, “Dinsiz veya dini meçhul, Ermeni, Türk asıllı değil, Hristiyan, Hristiyan kökenli, Süryani, Rum, Yahudi, Mason Locası üyesi” şeklinde notlar alınarak ırki kökenlerine dair fişlemeler yapıldığı görülmüştür.” ifadesi yer aldı.

Ele geçirilen aynı hard disk içinde yer alan “ibadet yerleri.xls” isimli dosya incelendiğinde “Rum”, “Ermeni”, “Yahudi”, “Süryani” ve “Yabancılar” isimli çalışma sayfası bulunduğu ifade edildi.

“Ermeni” isimli çalışma sayfasında toplam 79, “Yahudi” isimli çalışma sayfasında toplam 30, “Süryani” isimli çalışma sayfasında toplam 33, “Yabancılar” isimli çalışma sayfasında toplam 52 adet satır bulunduğu vurgulanan iddianamede, bu satırlarda Türkiye genelinde faaliyette olan kilise ve ibadethanelerin illere göre dağılımının listeler halinde bulunduğu ifade edildi.

“ACİL DURUMDA ULAŞILACAK EMNİYET GÖREVLİLERİNİN LİSTESİ”

Derneğe ait Kadıköy şubesinde ele geçirilen hard diskte yer alan “listeler.xls” isimli dosya hakkında da iddianamede detaylı bilgiye yer verildi. Doysa içinde “mülkiye” isimli sayfada toplam 226 kişinin isimlerinin yazılı olduğu aktarılan iddianamede, bu isimlerin karşısında ise, Kültür Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri, Hazine Müsteşarlığı ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu gibi görev yaptıkları yerlerin ve görevleri ile ilgili açıklayıcı bilgilerin yazılı olduğu bildirildi.

“2008 Acil dur. ulaşılacak emn.” İsimli sayfada; toplam (170) emniyet müdürü, emniyet amiri ve başkomiserin isimlerinin yazılı olduğu, bu isimlerin karşısında görev yaptıkları yerlerin ve telefon numaralarının yazılı olduğu, “2006 Acil dur. ulaşılacak emn.” isimli sayfada; toplam 34 emniyet müdürü ve emniyet amirinin isimlerinin yazılı olduğu belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi: “Bu isimlerin karşısında görev yaptıkları yerlerin ve telefon numaralarının yazılı olduğu, “2007 Acil dur. ulaşılacak emn.” isimli sayfada; toplam 139 emniyet müdürü ve emniyet amirinin isimlerinin yazılı olduğu, bu isimlerin karşısında görev yaptıkları yerlerin ve telefon numaralarının yazılı olduğu” ifadeleri yer aldı.

(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.