İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Artan şiddet Hıristiyanları Irak’ı terk etmeye zorluyor

Artan şiddet Hıristiyanları Irak’ı terk etmeye zorluyor

NYT 13 Aralık 2010

Güvenlik güçlerinin koruyamadığı veya bilerek korumak istediği Hıristiyanlar, artan şiddet olayları nedeniyle Irak’ın kuzeyinden hızla göç etmeye başladı. 

Başlıca Bağdat ve Musul’da başlayan ve binlerce Hıristiyan’ın katıldığı göç dalgası, 31 Ekim’de yaşanan ve 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise baskınından bu yana artış gösterdi.

Mart ayında yapılan seçimlerden bu yana süren hükümet belirsizliğinin ortadan kalkması ve güvenliğin artmasına rağmen Iraklı Hıristiyanlar için şiddet azalmadı. En son yaşanan şiddet olaylarında Irak’tan kaçan Hıristiyanlar sadece arabalarına sığdırabildikleri kadar eşyalarını yanlarına alabiliyor.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkede yaşayan azınlıklar için daha fazla güvenlik sözü vermişti. Maliki, Ekim ayındaki kilise baskınının ardından, saldırının 2003’ten bu yana Hıristiyanların maruz kaldığı en şiddet içerikli olay olduğunu belirtmişti.

Maliki’nin vaatlerine rağmen şiddetin devam etmesi, Hıristiyanların güvenliklerine yönelik şüphelerini artırdı. Günlük tehditler, belirsizlik ve yaşanan terör, dini liderlerinin tarihi evlerini terk etmemeleri için yaptıkları çağrılara rağmen Hıristiyanların göçünü hızlandırdı.

Yorumlar kapatıldı.