İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kudüs’te Eş Patrik Seçimi Yapılacak  ºðàôê²Ô¾ØÆ Ø¾æ îºÔÆ äÆîÆ àôÜºÜ²Ú ²Âàè²ÎÆò ä²îðƲðøÆ ÀÜîðàôÂÆôÜ

Kudüs’te Eş Patrik Seçimi Yapılacak

Kudüs Ermeni Patriği Torkom Başepiskopos Manugyan, patrikliğe bağlı din adamlarının (miyapanların) yıllık genel toplantısına yazılı olarak başvurarak, eş patrik seçimi için yönetmelik tasarlanıp, incelenmesini istedi.

Aris başepiskopos Şirvanyan “Hürriyet” radyosuna “90 yaşını aşan Torkom Patrik başvurusu her ne kadar sağlık nedenleriyle ise de bu başvuru toplantıya katılan patrikliğe bağlı din adamları için de sürpriz oldu,” dedi.

Kudüs’ün Kutsal Hagopyansz Manastırına bağlı din adamları genel toplantısı 15-16 Kasım tarihlerinde ABD ve Avustralya din adamlarının da katılımıyla yapıldı.

Eş Patrik seçimi yönetmeliğinin ilgili çalışmalar yapmak için bir ABD Doğu Ermeni Kilisesi Ruhani Önderi Hacak Baş episkopos Barsamyan başkanlığında bir heyet hazırlandı..

Tüzüğün hazırlanması ve incelenmesi çalışmaları sonlandırılması için süre 2011 Mart ayı olarak belirlenmiştir.

Alınan belli bilgilere göre Eş patrikliğe en yakın aday Hacak Başepiskopos Barsamyan’dır. 

ºðàôê²Ô¾ØÆ Ø¾æ îºÔÆ äÆîÆ àôÜºÜ²Ú ²Âàè²ÎÆò ä²îðƲðøÆ
ÀÜîðàôÂÆôÜ

ºñáõë³Õ¿ÙÇ Ð³Ûáó ä³ïñdzñù Âáñ•áÙ ²ñù»åÇëÏáåáë سÝáõÏ»³Ý •ñ³õáñ ¹ÇÙ³Í ¿ Ùdzµ³ÝÝ»ñáõ ï³ñ»Ï³Ý ÅáÕáíÇÝ, ³é³ç³ñÏ»Éáí ϳÝáݳϳñ• Ù߳ϻɪ ³Ãáé³ÏÇó å³ïñdzñù ÁÝïñ»Éáõ ѳٳñ:

²ñÇë ²ñù»åÇëÏáåáë ÞÇñí³Ý»³Ý § ²½³ïáõÃÇõÝ ¦ é³ïÇáϳ۳ÝÇÝ Û³ÛïÝ³Í ¿ áñ, 9ú ï³ñ»Ï³ÝÁ ³Ýó Âáñ•áÙ ä³ïñdzñùÇ ¹ÇÙáõÙÁ ÿ»õ ϳï³ñáõ³Í ¿ ³éáÕç³Ï³Ý å³ï׳éÝ»ñáí, ³Ûëáõѳݹ»ñÓ, ³Ý³ÏÝÏ³É ¿ñ Ødzµ³Ýáõû³Ý ï³ñ»Ï³Ý ÅáÕáíÇÝ Ý»ñÏ³Û »ÕáÕ Ñá•»õáñ³Ï³ÝÝ»ñáõÝ Ñ³Ù³ñ:

ºñáõë³Õ¿ÙÇ êñµáó Ú³Ïáµ»³Ýó Ùdzµ³Ýáõû³Ý ÁݹѳÝáõñ ÅáÕáíÁ ï»ÕÇ áõÝ»ó³Í ¿ ÜáÛ»Ùµ»ñÇ 15-18-Á, Ù³ëݳÏóáõû³Ùµ ݳ»õ Ùdzµ³Ýáõû³Ý ³Ý¹³ÙÝ»ñáõÝ Ødzó»³É ܳѳݕݻñ¿Ý »õ ²õëïñ³ÉdzۿÝ:

²Ãáé³ÏÇó å³ïñdzñùÇ ÁÝïñáõû³Ý ϳÝáݳϳñ•Á Ù߳ϻÉáõ ѳٳñ ϳ½Ùáõ³Í ¿ Û³ÝÓݳËáõÙµ ÙÁ, áñ åÇïÇ •É˳õáñ¿ ²ØÜ-Ç ²ñ»õ»É»³Ý ûÙÇ ³é³çÝáñ¹ Ê³Å³Ï ²ñù»åÇëÏáåáë ä³ñë³Ù»³Ý:

γÝáݳϳñ•Á Ù߳ϻÉáõ ³ß˳ï³ÝùÝ»ñÁ ³õ³ñï»Éáõ ѳٳñ å³Ûٳݳų٠ë³ÑÙ³Ýáõ³Í ¿ 2011-Ç Ø³ñï ³ÙÇëÁ:

àñáß ï»Õ»ÏáõÃÇõÝÝ»ñáõ ѳٳӳÛÝ, ³Ãáé³ÏÇó å³ïñdzñùÇ ³Ù»Ý³Ñ³õ³Ý³Ï³Ý ûÏݳÍáõÝ ÏÁ ÝϳïáõÇ Ê³Å³Ï ²ñù»åÇëÏáåáëÁ:

Yorumlar kapatıldı.