İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van’da Türk-Ermeni Dostluk Gecesi düzenlendi

Van’da Türk-Ermeni Dostluk Gecesi düzenlendi

Türkiye Ermenileri Patrikliğince, Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan Akdamar Kilisesi’nde 95 yıl aradan sonra ilk kez yapılan ayinin ardından, Türk-Ermeni Dostluk Gecesi düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonunda düzenlenen ve geç saatlere kadar devam eden gece, renkli gösterilere sahne oldu. Gecede, ilk olarak patrikhane tarafından İstanbul’dan getirilen Surp Vartanants Korosu sahne aldı.

Şef Adruşan Krikor Hallaçyan yönetimindeki koro, Erzurum yöresine ait ”Sarı Gelin” şarkısını seslendirdi. Yaklaşık bir saat süresince Türkiye ve Ermenistan’daki çeşitli yörelere ait şarkıları davetlilerin beğenisine sunan koronun ardından Van Vakıfbank İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi sahneye çıktı. Yöresel kıyafetlerle gösteri yapan minik öğrenciler, davetlilerden büyük alkış aldı.

Daha sonra Ermeni asıllı 60 kişiden oluşan Maral Dans Topluluğunun sahne aldığı gecede, topluluk üyeleri Türk ve Ermeni ezgileri eşliğinde gösterilerini sundu.

Topluluğun, Akdamar Adası’nda geçtiği bilinen ve Gevaşlı genç ile Ermeni kızı Tamara’nın hikayesini anlatan ”Tamara” isimli gösterileri, davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yaklaşık 4 saat süren geceye, Van Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile ayin için Van’da bulunan çok sayıda yabancı konuk ve Vanlı katıldı.

Yorumlar kapatıldı.