İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ SORUNU VE GELİŞİM PROJESİ 2011’DE TAMAMLANACAK

ERMENİ SORUNU VE GELİŞİM PROJESİ 2011’DE TAMAMLANACAK
Haber Aktüel

17 Eylül 2010

Sözde Ermeni soykırım iddialarına en kapsamlı olarak cevap verecek 12 ciltlik ve yaklaşık 10 bin sayfalık külliyat eser çalışmasında binlerce sayfa doküman toplandı.

Sözde Ermeni soykırım iddialarına en kapsamlı olarak cevap verecek 12 ciltlik ve yaklaşık 10 bin sayfalık külliyat eser çalışmasında binlerce sayfa doküman toplandı. Yurt dışındaki tarihçilerin de bilgi, belge ve yazı gönderdiği çalışma 2011 nisan ayında tamamlanacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Demir’in proje koordinatörü, Doç.Dr.Enis Şahin’in de proje editörlüğünü yaptığı ‘Tarih Boyunca Türk Ermeni İlişkileri, Ermeni Sorunu ve Gelişim Projesi’ Danışma Kurulu’nda ise 33’ü profesör, 14’ü doçent olmak üzere toplam 47 uzman yer alıyor.

Ekim 2009’dan itibaren internet aracılığıyla yurt içi ve yurt dışından bine yakın akademisyen ve uzman kişilere iletilen projeye, yerli ve yabancı çok sayıda tarihçi ve bilim adamının ilgisini çekti. Çin, ABD, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda gibi yaklaşık 30 ülkeden tarihçiler ve bilim adamları da çalışmaya destek veriyor. Çalışmaya bu güne kadar dünyanın bir çok ülkesinden binlerce sayfa doküman ve belge geldi. Şimdilik içreği açıklanmayan bilgi ve belgeler Danışma Kurulu’nda değerlendiriliyor. Proje ile ilk defa Türkiye ve dünyadan geniş katılımlı bir şekilde Türk-Ermeni ilişkileri başlangıçtan günümüze kadar ele alacak.

54 ana başlıkta ele alınacak projede, bütün yönleriyle Türk-Ermeni sorunu, soykırım iddiaları, Ermeni isyanları yanında, ‘Ermenistan’da Türk yer adları’ , ‘Türk-Ermeni Müzik ilişkileri’, ‘Türk lisanında Ermenice kelimeler’, Ermenice harfli Türkçe metinler’, ‘Ermeni edebiyatında Türkler’, Atatürk ve Ermeniler, Ermeni meselesi’, ‘Batı basınında Ermeni meselesi’, ‘Büyükelçi raporlarında Ermeniler ve Türkler’ , ‘Mitolojik kaynaklarda Ermeniler’ Haçlı Seferleri sırasında Ermeniler” gibi başlıklarda bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.