İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’dan Erivan’a mesaj

Erdoğan’dan Erivan’a mesaj 

İstanbul’da Azerbaycan lideri Aliyev’le görüşen Başbakan Erdoğan, “Akdamar’daki ayin, bizim dünyaya bakışımızın bir ifadesi, umarım karşılıksız kalmaz” dedi.
ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 19:29 TSİ 15 Eylül. 2010 Çarşamba
İSTANBUL – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün İstanbul’da biraraya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin başlangıcında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

Görüşmenin sonunda ise Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kuruluşu Anlaşması, iki lider tarafından tarafından imzalandı.

Erdoğan, anlaşmayı iki ülke arasında tarihi bir nokta olarak nitelendirdi. Azerbaycan Devlet Aaşkanı İlhan Aliyev ise antlaşmayla iki ülkenin gelecekte tüm alanlarda ortak bir tavır almasını sağlayacağını belirtti.

Ortak basın toplantısından sonra liderlere gazeteciler sorular yöneltti.

Azerbaycan lideri Aliyev’e basın toplantısında iki ülke arasındaki vize uygulamasının ne zaman sonlandırılacağı soruldu. Başbakan Erdoğan da bir kez daha vize sorunun aşılması için gerekli adımın Azerbaycan’dan gelmesi gerektiğini hatırlattı.

Erdoğan’a ise Van’daki Akdamar Kilisesi’nde Ermenilerin ibadetine izin verilmesiyle ilgili görüşü soruldu. Erdoğan soruya şu yanıtı verdi:

“Akdamar’daki ayin, bizim dünyaya bakışımızın ifadesi, umarım karşılıksız kalmaz. Bizim onların dini abidelerine bakışımız nasıl? Onların abidelerimize bakışı nasıl? Bunu ortaya koyalım dedik. Bu Türklerin hoşgörüsünün ifadesi, karşılığını beklemek bizim de hakkımız.”

Basın toplantısı sonunda iki lider arasındaki samimiyet dikkat çekiciydi.

Yorumlar kapatıldı.