İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri’nden Dink açıklaması

Dışişleri’nden Dink açıklaması
AİHM’in Hrant Dink davasıyla ilgili kararının ardından konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Cumhuriyet Haber Portalı

İstanbul- Dışişleri Bakanlığı, İnsan Hakları Mahkemesi’nde(AİHM) sonuçlandırılan Dink davasına ilişkin karar aleyhine Büyük Daire’ye başvurulmamasına karar verildiğini açıklarken, karar hükümlerinin uygulanmasına yönelik çalışmalar yapılacağını ve gelecekte benzer ihlallerin tekrarının önlenmesi için mümkün olan her önlem alınacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, AİHM’nin, Türkiye aleyhinde 2007 ve 2008 yıllarında yapılan 5 başvurunun birleştirilmesinden oluşan Dink başvurusuna ilişkin kararının açıklandığına dikkat çekilerek, “Bilindiği üzere, Dink başvurusu için yapılan dostane çözüm önerisinden olumlu sonuç alınması mümkün olamamıştır” denildi.

AİHM’in ihlal saptadığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin maddelerine ve belirlenen tazminata dikkat çekildiği açıklamada, “AİHM’in Dink başvurusunda verdiği karar aleyhine Büyük Daire’ye başvurulmamasına karar verildiği”nin belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Dink kararı hükümlerinin uygulanmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve gelecekte benzer ihlallerin tekrarının önlenmesi için mümkün olan her önlem alınacaktır” ifadeleri de kullanıldı

Yorumlar kapatıldı.