İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Ergin Türkiye’nin Tek Ermeni Köyü Vakıflı’da

Bakan Ergin Türkiye’nin Tek Ermeni Köyü Vakıflı’da

11 Eylül 2010 Cumartesi – 12:12
Bakan Ergin Türkiye’nin Tek Ermeni Köyü Vakıflı’da
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberinde AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve parti yöneticileri ile Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Samandağı ilçesinin Vakıflı köyüne gitti. Bakan Ergin Samandağ’da bulunan 3 dinin temsilcileri ile Meryem Ana Kilisesi’nde bir araya gelerek bayramlaştı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve beraberindekileri Vakıflı Köyü Muhtarı Berc Karton Hıristiyan Cemaati Başkanı Mahir Hilenoğlu, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, İstanbul Patrikhanesi’nden De Barkev Nalbottyan, Alevi, Sünni ve Hıristiyan cemaatlerden kişiler karşıladı.
Meryem Ana Kilisesi bahçesinde 3 dinden insanlarla bir araya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bölgede yaşayan Sünni, Alevi ve Hıristiyan 3 dine mensup insanların hoşgörü, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığını söyleyerek bu hoşgörü ortamının asırlar buyu devam etmesini diledi.
Vakıflı Köyü Muhtarı Berc Karton, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve gelen misafirlere köy halkının ürettiği ceviz, turunç reçeli ve limon ikram edildi.
Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den tarihi 10 evi işletmek için restore edilmesini istedi. Ergin de Kültür Bakanlığı’nın tespitinden sonra söz konusu evleri restore edeceklerini söyledi

Yorumlar kapatıldı.