İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Dink’i saygıyla anıyorum ama öldüğüyle kalacak”

“Dink’i saygıyla anıyorum ama öldüğüyle kalacak” 

‘Kafes’in bugünkü duruşmasında öne çıkan sözler
17 Haziran 2010 Perşembe, 22:59:31
BÜLENT CEYHAN-MUSTAFA GÖKKILIÇ/AHT

Kafes Eylem Planı davasının görüldüğü duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme başkanı, yargılamasını yaptıkları Poyrazköy davasının delili olan ve Levent Bektaş’ta ele geçirildiği iddia edilen Kafes Eylem Planı’nı içine bulunduran CD ve DVD’nin TÜBİTAK incelemesine gönderildiğini hatırlattı. Sanık ve avukatları bu CD ve DVD’nin kopyalarının kendilerine verilmesini istedi. Mahkeme ise kopyaların avukatlara verileceğini belirtti.

Ögütçü’nün 6 saat süren savunmasının ardından Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, savunma yaptı. Sağdıç, savunmasına, “Hukuki süreç sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş sürecinde karanlık sayfa yaratmaya çalışan gerçek komplocuları ortaya çıkaracağımıza eminim” sözleriyle başladı.

Gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve görev uğruna seve seve hayatını feda edeceğini belirten Sağdıç, “Koramirallik rütbesine terfi etmiş biriyken hukuk dışı hiçbir eylemim olmaksızın yüce devletime karşın bir silahlı terör örgütü üyesi olarak mahkemenin huzuruna sanık sıfatıyla getirildim. Suçsuzluğumu kanıtlamak için buradayım” dedi.

Kafes Eylem Planı’na ilişkin olarak iddianamede kendisine atfedilen, delil diye gösterilen hiçbir suçlamayı kabul etmediğini belirten Sağdıç, Bektaş’ta ele geçirildiği iddia edilen verilerin kolluk tarafından hukuk dışı yollarla elde edildiğini de iddia etti.

TUĞAMİRAL FATİH İLĞAR: İDDİALAR TSK’YA YÖNELİK KOMPLO
Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Fatih İlğar ise savunmasında, yüce Türk adaletine güvendiğini belirtti. İddianamede yer alan delillerin dijital sahtekarlıktan ibaret olduğunu savunan İlğar, projeksiyon yardımıyla CD ve DVD’lerdeki kayıtlarla ilgili çelişkileri anlattı. Kafes Eylem Planı’nın içinde bulunduğu DVD’nin polisin incelemeye başladığı tarihten 17 dakika sonra oluşturulduğunu iddia etti. TSK’ya komplo korulduğunu ileri süren İlğar, iftira atanların aynı zamanda onur intiharlarına da sebep olduğunu belirterek bu kişilerin aynı zamanda katil sıfatı taşıdıklarını belirtti.

ARKADAŞIM BERK ERDEM İFTİRA SEBEBİYLE İNTİHAR ETTİ
İlğar, “Hayasızca atılmış bu iftiranın boyutları o kadar büyük ki, insanların hayatına son vermesine yol açabiliyor. En çok sevdiğim sınıf arkadaşlarımdan Berk Erdem bu iftira sebebiyle intihar etti. İftirayı atanların cezalandırılmasını ve adaletin tecellisini istiyorum” şeklinde konuştu. Milletinin verdiği paralarla çocuklarını okuttuğunu ve 300 albay arasından Tuğamiralliğe seçildiğini belirten İlğar, “Böylece idealine ulaşmış bir subay olarak bir anda terör örgütü üyesi olarak eylem planlamaya mı çalışacağım. Böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

İddianamede yer alan ifadeleri eleştiren İlğar, iddiaları kesinmiş gibi yansıtan polis fezlekesinin aynen kullanıldığına değindi. “Kolluk kuvveti Cumhuriyetimi koruyacak savcımı kandırmış” ifadesini kullanan İlğar, polis fezlekesindeki imla hatalarının bile iddianamede aynen yer aldığını belirtti. Kendi ordusunu etkisizleştirmek isteyen bir grubun komplo düzenlediğini iddia eden İlğar, “Bu grup organize olmuş bir teşkilattır” dedi.

DİNK’İ SAYGIYLA ANIYORUM, ÖLDÜĞÜYLE KALACAK
Hrant Dink cinayeti için, “Kendisini saygıyla anıyorum ama öldüğüyle kalacak” diye konuşan Fatih ilğar, cinayette ihmali olan polislerin sadece bir kısmının yargı önüne çıktığını, asıl sorumlu yöneticilerinin mahkemeye çıkarılamadığını belirtti. Ayrıca bu kişilerin aynı zamanda Kafes Eylem Planı soruşturmasına baktığını hatırlattı. Hrant Dink cinayetiyle ilgili polis fezlekesini okuyarak, soruşturmanın daha fazla derinleştirilemediğine dair ifadeyi eleştirdi.

Kafes Eylem Planı’nda Danışma Kurulu üyesi olarak yer aldığını hatırlatan İlğar, iddiaların vicdansızlık olduğunu belirtti. Duruşma bugün devam edecek. Cuma günü görevde olması gerektiği için mahkemeye katılamayacağını açıklayan Kadir Sağdıç, duruşmaya gelmemek için heyetten izin aldı.

Yorumlar kapatıldı.