İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İç kavgayı bırakıp önümüze bakalım

Medyum Memiş Hoca
İç kavgayı bırakıp önümüze bakalım
——————————————————————————–

Geçenlerde internette; Amerikalı ünlü tarihçi ve göç uzmanı Prof. Dr. Justin MC Carthy’nin, Ermeni soykırımı ile ilgili olarak Ankara’ya yaptığı uyarılar gözüme çarptı. Mc Carthy, Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak yeterince hızlı davranmadığını, tarihi tek yönlü olarak çarpıtma peşinde koşanlara büyük fırsatlar verdiğini belirterek, Ankara’yı ciddi şekide uyarıyor: ‘Ermeni meselesinde çok hızlı koşmak gerek.’
Prof Dr. Mc Carthy; tarihi, objektif olarak gözler önüne sermek için çırpınan gerçek bir bilim adamı.

O BİLE PES ETTİ
Mc Carthy, Türk dostu, ya da Ermeni düşmanı değil. Gerçek bir bilim adamı. Konuştu mu, belgelerle konuşuyor. ‘Tarih işini, tarihçiler ele almalı ve değerlendirmelidir. Bunu nasıl yapacaklarına Türkler ve Ermeniler karar vermelidir’ diyor. Doğru söylüyor. ‘Ben tarihçiyim, politikacı değil’ diyen Prof. Carthy; ‘Türk – Ermeni ilişkileri ve Ermeni ayaklanması’ konulu bir belgesel hazırladı. Sıra ABD’de yayınlanmasına gelince, Ermeni lobisi kıyametleri kopardı. Diaspora kolları sıvadı ve gereken yerlere ulaştı, belgeselin yayınını engelledi.

İSRAİL HAZIRLANIYOR
Prof. Mc Carthy’nin Ankara’ya yaptığı uyarı, özellikle bundan sonrası için çok önem taşıyor. İsrail’le ilişkilerimiz, ciddi şekilde zedelendi. İsrail şimdi Türkiye’yi her alanda zor duruma düşürecek planlar yapıyor ve yapacak. Dış politika uzmanı dostlarım da uyarıyor. İsrail’in önüne gelen planları arasında; Güneydoğu ve PKK, Ermeni soykırım iddiaları ve KKTC olursa hiç şaşmayalım. Bu konular zaten Ankara’nın yumuşak karnı. İsrail buralara yumrukları vurmaya, uluslararası ve toplumlararası platformları, harekete geçirmeye hazırlanıyor.

O ZAMAN NE YAPACAĞIZ?
Türkiye artık en kısa zamanda, iç siyasetinde barış sağlamak mecburiyetindedir. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, CHP ve MHP liderleri ve parti sözcüleri devamlı gerginlik yaratmak yerine, iç barışa dönük politika izlemelidir. İsrail atağa kalkmadan, Türkiye o atakları her cephede bertaraf edecek planlar yapmalıdır. Türkiye’nin dış politikada birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Türkiye; uluslararası zeminde yalnız kaldığı zaman, şimdi şiddetle savunduklarını yanında göremeyeceği kesindir. O zaman ne yapacağız?

:: / Yazarımızın 11 Haziran 2010 tarihli ‘ Her polise bir baskül, bir metre’ ‘başlıklı yazısı için tıklayınız.

Yorumlar kapatıldı.