İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Tarih sahnesinde yok olmak istemiyoruz’

‘Tarih sahnesinde yok olmak istemiyoruz’

Nuran ÇAKMAKÇI 12 Haziran 2010

İstanbul’da Kırmızı Bina olarak bilinen 556 yıllık Fener Rum Lisesi’ne, Hüseyin Çelik’ten sonra gelen ikinci Milli Eğitim Bakanı, Nimet Çubukçu oldu. Çubukçu, dün okuldaki mezuniyet törenine, şık beyaz bir döpiyesle katıldı, kırmızı beyaz güllerle karşılandı.

Rumca ‘Katibim’

Rum okulları öğrencilerinden oluşan koronun, Rumca ve Türkçe söylediği Katibim şarkısına zaman zaman eşlik ederek tempo tutan Çubukçu, “Burada yetişen gençler, iyi eğitim almış birer birey olarak bizlere muhakkak katkı sağlayacaklar. Biz yaklaşık bir yıldır azınlık okullarının sıkıntıları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.

‘Sayımız azalıyor’

Zoğrafyon Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu da bir konuşma yaptı. Okullarında öğrenci sayısının azaldığını belirten Demircioğlu, “Tarihi oyunun son kahramanı olmak istemiyoruz. Okullarımız müze olmasın. Kapılarını yabancı uyruklulara, Rumca öğrenmek isteyenlere açalım” dedi. İstanbul’da 17’si ilköğretim ve 5’i ortaöğretim olmak üzere toplam 22 Rum okulunda 214 öğrenci öğrenim görüyor.

Marina yine ağlattı

BAKAN Nimet Çubukçu, “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma” yarışması birincisi Marina Sözde’yi dinlerken duygulandı. Marina marşı diz çökerek, ağlayarak ve coşkuyla okudu.

Yorumlar kapatıldı.