İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nimet Çubukçu’dan bir ilk

Nimet Çubukçu’dan bir ilk 

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Ermeni azınlık okullarının mezuniyet törenine katıldı. Türkiye’deki Ermeni okullarında okuyan öğrencilerden bir grup, Bakan Çubukçu’nun elinden temsili diplomalarını aldı.

Kumkapı Meryem Ana Kilisesi Kazaz Amira Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Çubukçu, birlik beraberlik mesajı verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ermeni azınlık okullarının ders kitaplarını ücretsiz dağıttığın ve bazı ders kitaplarının da Ermenice bastırıldığını belirten Çubukçu, azınlık okulları ile ilgili bilinen bazı sorunların en kısa zamanda aşılacağını söyledi.

Çubukçu, Lozan Anlaşması’yla birlikte azınlık okullarının güvence altına alındığını vurguladı.

Bakan Çubukçu, Türkiye’de 1 anaokulu, 16 ilköğretim, 5 ortaöğretim kurumu olmak üzere 22 Ermeni azınlık okulunda 2 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Azınlık okullarında okuyan bütün öğrenciler için Türkçe ve Türk Kültürü ders kitaplarının ücretsiz dağıtıldı” dedi.

Cemaat okulları için ana dillerindeki kitap hazırlama çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade eden Çubukçu, öğrencilere, anadillerindeki kitapların ücretsiz dağıtılacağı müjdesini verdi.

Çubukçu, azınlık okullarının öğretmen ihtiyacına da değindi.

Ermenice ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni bulmakta sorun yaşandığına işaret eden Çubukçu, “Bu problemi gidermek içinde Ermeni soylu T.C vatandaşlarından öğretmenliğe kaynak gösterilen fakülte mezunlarımızın görevlendirmelerine imkân sağlanmıştır” diye konuştu.

Azınlık okulları adına konuşma yapan Bakırköy Dadyan Ermeni İlköğretim Okulu Müdürü Hermine Benlioğlu da, Bakan Çubukçu’nun mezuniyete iştirakinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.