İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Politikacıdan Şok Sözler

Ermeni Politikacıdan Şok Sözler

“Türkiye-İsrail İlişkilerindeki Gerginlikten Faydalanmalıyız”
Geçtiğimiz hafta İsrail’in uluslararası sularda Gazze’ye insani yardım malzemeleri taşıyan Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı baskın, Ermeni basınında da geniş yer buldu. Konuyla ilişkin görüşlerini açıklayan birçok Ermeni politika uzmanı Türkiye’nin İsrail’i kışkırttığını ileri sürerken, İsrail’in Gazze’de uyguladığı izolasyon politikası ile Türkiye’nin Ermenistan sınırlarını kapalı tutma politikası arasında benzerlik kurmaya çalışarak Türkiye’yi eleştirdi. Bunun yanı sıra, Ermenistan’ın bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinden yararlanması gerektiği vurgulandı. Ermenistan merkezli ARKA haber ajansı İsrail’in, Başbakan Erdoğan’ın İsrail karşıtı açıklamalarına misilleme olarak sözde Ermeni soykırımını tanıma konusunu gündemine alabileceğini ileri sürdü.

Ermeni siyasetçi Hayk Babukhanyan, Türkiye ve İsrail ilişkilerindeki gerginliğin İsrail’in sözde Ermeni soykırımını tanıma konusunda ikna edilmesi açısından bir şans olduğunu söyledi. Anayasal Hak Birliği Partisi Genel Başkanı Hayk Babukhanyan, “Ermenistan’ın Türkiye ve İsrail arasındaki gerginlikten yararlanması gerekiyor. Bu durum ‘Ermeni soykırımı’nın uluslararası tanınma kampanyası yararına kullanılmalıdır,” dedi. İsrail’in sözde Ermeni soykırımı konusunu Türkiye’ye şantaj yapmak için kullanabileceğini söyleyen Babukhanyan, Ermenistan’ın İsrail’le ikili ilişkilerini geliştirme ve İsrail’i sözde Ermeni soykırımını tanımaya ikna etme şansını kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Uzun yıllar boyunca birbirine yakın iki müttefik olan Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler, 2009’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’de düzenlediği ve 1400 Filistinli ve 13 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırıyı eleştirmesiyle birlikte gerilmeye başlamıştı.

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Yorumlar kapatıldı.