İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azeriler: ABD, İran sınırına yanaşıyor

Azeriler: ABD, İran sınırına yanaşıyor 

Azerbaycan İslam Partisi lideri Samedov, ABD’nin ülke sınırlarından İran’a karşı konuşlanmaya çalıştığını söyledi.

Azerbaycan İslam Partisi lideri “ABD, kendi askerlerini uluslararası “barış gücü” adı altında İran sınırına yakın kelbecar bölgesine yerleştirme konusunda ısrarlı olduğunu söyledi.

Farshaber ajansının haberine göre Azerbaycan’da İslam Partisi lideri Dr Muhsin Samedov muhabirimizle sohbetinde ABD ve batının Karabağ davasında bulunduklarına değinerek “Ermenistan tarafından işgal edilen Azeri toprakların bir kısmı İran’la komşu durumunda. Bunun için ABD, kendi askerlerini uluslararası barış gücü adıyla o bölgeye yerleştirmek istiyor” dedi.

Samedov ayrıca “Amerikalılar, askerlerini Azerbaycan’ın İran sınırına yakın Kelbacar bölgesine yerleştirme konusunda da çok ısrar ediyorlar. Böylece İran’ı daha iyi baskı altına alabileceklerini düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

Azerbaycanlı bu uzman daha sonra ABD’nin bu planın Azerbaycan’da ifşa olduğunu ve İslami Partilerin bu projeye karşı çıktıklarını belirterek “Azerbaycan İslam Partisi de bu projeye şiddetle karşı çıktı ve Karabağ topraklarının geri alınması için cihad çağrısında bulundu” dedi.

Yorumlar kapatıldı.