İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ataöv, Ermeni sorunu konusunda konferanslara devam ediyor

Ataöv, Ermeni sorunu konusunda konferanslara devam ediyor 

Profesör Türkkaya Ataöv, ABD genelinde Ermeni sorunu ve sözde Ermeni soykırımı konusunda verdiği konferans serisine devam ediyor.

6 Nisan 2010, Pazartesi
(Turkish Journal)

Profesör Türkkaya Ataöv, ABD genelinde Ermeni sorunu ve sözde Ermeni soykırımı konusunda verdiği konferans serisine devam ediyor.

Amerika Türk Koalisyonu (TCA) ve Amerika Türk Dernekleri Kurulu (ATAA) tarafından organize edilen konferans serisi, ABD’nin çeşitli şehirlerinde devam ettikten sonra 17 Nisan günü Kanada’nın Toronto şehrindeki konferansla sona erecek.

‘’24 Nisan 1915’te gerçekte ne oldu?’’ başlıklı konferanslarda Ataöv, Türkiye’nin bugün bile müttefikleri ve komşularıyla ilişkilerini etkileyebilen 1915 olayının gerçek boyutlarını tartışıyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden emekli uluslararası ilişkiler profesörü Türkkaya Ataöv, 80 kadarı sözde Ermeni soykırımı ve Ermeni sorunu konusunda olmak üzere yaklaşık 140 yayınlanmış kitabı bulunuyor. New York Üniversitesi ve Syracuse Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Ataöv, doktorasını da Syracuse Üniversitesinde tamamlamıştı.

Ermeni teröristlerin yargılandığı uluslararası davalarda bilirkişi olarak yer alan Ataöv,Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesinin Cenevre’de toplanan soykırım kongresinde de uzman olarak katılmıştı. Ataöv ayrıca Avrupa Parlamentosunun Ermeni konusunu tartıştığı bazı toplantılarına da katılmıştı.

Ataöv’ün ABD ve Kanada’daki konferans takvimi şöyle:

KENT, OHIO
7 Nisan, 2010, 4:00pm-5:00pm
Kent State University
Organized by ATAA Turkish American Broad Advocacy Network (TABAN) Ohio Chair, Kent State University Student Association.

ANN ARBOR, MICHIGAN
8 Nisan, 2010
University Of Michigan
Organized by ATAA Turkish American Broad Advocacy Network (TABAN) National Chair, University of Michigan Turkish Student Association, Turkish American Cultural Association, Michigan (TACAM).

CHICAGO, ILLINOIS
10 Nisan, 2010, 2:00pm-5:00pm
Northwestern University
Organized by Turkish American Cultural Alliance-Chicago (TACA-Chicago), ATAA Turkish American Broad Advocacy Network (TABAN) Illinois Chair. ATAA President-Elect Ergün Kırlıkovalı will speak on Advocacy: The art of influencing public policy through proactive public education.

URBANA, ILLINOIS
12 Nisan, 2010
University of Illinois, Urbana-Champaign Campus
Organized by the Turkish Student Association of University of Illinois.

WASHINGTON, DC
15 Nisan, 2010, 12:00pm-2:00pm
Rayburn House Office Building, Room 2255 Washington, DC
Supported by Drs. Ali and Fevziye Manizade.

TORONTO, CANADA
17 Nisan, 2010
Organized by Federation of Turkish Canadian Associations.

Yorumlar kapatıldı.