İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan`a kritik mesaj

Ermenistan`a kritik mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ile Karabağ sorunun çözümü hakkında konuştu.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ile Karabağ sorunun çözümünün, ne kadar birbirine ayrı yürütülmeye kalkılırsa kalkılsın perde arkasında bu iki konunun birbiriyle bağlantısı olduğunun görüldüğünü anlatan Erdoğan şunları söyledi: `Kapıların kapanması Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sıkıntı ile başladı. Burada da böyle bir adımın atılması için barış sağlanması gerekir. Azerbaycan- Ermenistan arasındaki sıkıntı giderilsin. Karabağ işgali kalksın. Türkiye Ermenistan konusu rahat hallolacak. Ermenistan iyi niyetli ise öncelikle reyonlardan çekilmekle işe başlayıversin.` Bazı riskler aldık Bu süreçte Türkiye için atılacak adımın belli olduğunu vurgulayan Erdoğan, `Önümüzde kapılar var. Bazı riskler aldık. Kargo uçuşlarını, Erivan İstanbul seferlerini biz başlattık. Hava kapısını açtık ama kara kapısını açmak farklı. Türkiye`de şu anda çok ciddi sayıda vatandaş olmayan Ermeni var` dedi.

Rusya`ya gevşeme çağrısı

Rusya`ya bir kez daha inisiyatif alması çağrısında bulunan Erdoğan, konuyu Medvedev ve Putin ile açık açık konuştuğunun altını çizdi. MİNSK esbaşkanı olan üç ülke içinde Ermenistan üzerinde birinci derece etkili olan ülkenin Rusya olduğuna işaret eden Başbakan, `Bu konuda Rusya gevşek davranırlarsa netice almak zorlaşır` uyarısında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.