İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Soykırım’ı tanıdı alkış aldı

‘Soykırım’ı tanıdı alkış aldı 

Tanınmış aydın Tarık Ramadan, “Ermeni soykırımı”nı tanıdığını açıklarken “Ret, benim dinimin ilkelerine aykırı” ifadesini kullandı. Ermeni medyası da “Tarihte ilke defa, uluslararası alanda çok tanınmış bir Müslüman akademisyeni, kamuoyu önünde Ermeni soykırımı tanıdı” yorumunu yaptı.

Fransa’daki Ermeni topluluğunun başlıca organı “Nouvelles D’Armenie” dergisi ile yaptığı söyleşide İsviçre doğumlu Tarık Ramadan, “Ermeni soykırımı”nı tanırken reddini kınadı ve İslam dünyasının dini ve siyasi otoritelerini Türk-Ermeni barışmasına katkıda bulunmaya çağırdı.

Tarık Ramadan, “Ermeni soykırımı” için “Biliyorum ve tanıyorum. Benim için Ermeni soykırımının realitesi hiçbir zaman kuşkulu olmadı. Ve bu konuda Türkiye’de bile yavaş yavaş bir evrim olduğu gibi geliyor bana” dedi.

“Müslüman olarak soykırımın reddini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunun karşısında da tarihi gerçekleri reddeden bir tutumun “kabul edilemez” olduğunu “geri teptiği”ni söyleyen Ramadan, “tarihe ilişkin tartışmalar açık olmalı” dedi. Ramadan “Ret, benim dinimin ilkelerine ve insanın vicdanının ilkelerine aykırı” ifadesini de kullandı.

“Ilımlı İslam” konusundaki soruya Ramadan, “Tayyip Erdoğan gibi önde gelen kişilere bakarsak son 20 yılda çok değiştiklerini görürüz. Ve bazı analistler de, artık İslamcı olmadıklarını bile düşünüyorlar. Bana öyle geliyor ki İslami referanslar onlar için çok önemli olmaya devam ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Ramadan’ın açıklamalarını yansıtan Panarmenian ise, “Ermenilerin tarihinde ilk defa uluslararası alanda çok tanınmış bir Müslüman akademisyeni olan, İngiltere, İsviçre, Japonya ve ABD’de İslam etütleri profesörü Tarık Ramadan, kamuoyu önünde Ermeni soykırımını tanıdı” yorumlarına yer verdi. (ANKA)

Yorumlar kapatıldı.