İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlıkların milyar dolarlık malları iade edilecek

‘Faşizan yaklaşım’a milyar dolarlık iade
AİHM, azınlık malları için 100 milyon TL tazminat isteyince devlet pes etti. Azınlıkların milyar dolarlık malları iade edilecek
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=150997&cat=110&dt=2009/06/04 

04.06.2009 10:30
Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda zor durumda bırakan azınlık vakıflarına ait gayrimenkul sorunu çözüme kavuşturuluyor. Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı’nın AİHM’de kazandığı mülkiyet hakkı davasının emsal gösterilerek yeni davalar açılması ve ödenmesi gereken tazminat miktarının artması üzerine bu tür davaların önünü kapatmak için cemaat vakıflarından, talep ettikleri gayrimenkuller için başvurmaları istendi.

Sultan UÇAR/AHT – ÖZEL HABER

TÜRKİYE, Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi’nde (AİHM) açılan davalarda ödemesi gereken tazminat miktarı 100 milyon TL’ye ulaşınca, bu tazminatları en aza indirmek için, azınlık cemaatleri için hayati önem taşıyan bir kararı yürürlüğe koydu. Vakıflar Kanunu’na geçtiğimiz yıl 20 Şubat’ta eklenen geçici maddeyle, azınlık vakıflarının devlet tarafından el konulan gayrimenkulleri iade edilecek. Böylece azınlık vakıflarının büyük çoğunluğunu AİHM’e taşıdığı, bir kısmı hakkında ise halen iç hukuk mücadelesi süren gayrimenkullerin dava sonuçları beklenmeden devredilmesinin önü açıldı.

SOKAK BİLE VAR

Şimdiye kadar 17 azınlık cemaati vakfı tam 172 gayrimenkul için resmi başvuruda bulundu. Yasa 15 ay önce yürürlüğe girdiği için başvuru süresi 3 ay sonra, yani eylül ayı başında sona eriyor.

Devredilmesi talebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvurular sonrasında tapular masaya yatırıldığında çok sayıda bina, otopark, otel, okul, köşk, konak ile paha biçilemez arazi ve çok katlı apartman olduğu ortaya çıktı.

Birçoğu istanbul’un Nişantaşı, Osmanbey, Taksim, Arnavutköy, Bebek gibi gözde semtlerinde olan bu gayrimenkullerin tahmini değerinin milyar doları bulduğu anlaşıldı. Boğaz ön görünümünde yer alan Türkiye’deki gayrimüslimler, Lozan Anlaşması’yla azınlık statüsü kazandı. Anlaşmadan 3 ay sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti, mübadeleyle sayıları iyice düşen azınlıkların haklarını kabul etmesine rağmen, 3 yıl sonra çıkarılan Medeni Kanunla bu durum sınırlandırdı. Ardından azınlık vakıflarının paha biçilmez gayrimenkulleri, 1936 Beyannamesi de kullanılarak süreç içinde devlete geçti. Ancak Türkiye AB adayı olduktan sonra AİHM kararlarını tanımayı kabul edince, birçok kurum ya da kişi gibi azınlık vakıfları da haklarını bu mahkemede aramaya başladı.

Arnavutköy’de çok katlı apartmanlardan oluşan bir sokağın neredeyse tamamı talep edildi. Bebek Ayazbostan Sokak’ta 5-6 katlı tam 17 apartman da talep edilen gayrimenkuller arasında. Emirgan Zengerdan Sokak’ta 48 ve 50 numaralar arası 3 binanın değeri 3 milyon dolar, Halaskargazi Caddesi İnci Sineması yanmmdaki Arno Apartmam’nm değeri 1.8 milyon dolar, Taksim-Talimhane Meşrutiyet Caddesi’ndeki 4 katlı otelin değeri ise 7 milyon doları
buluyor. Resmi başvurusu yapılan mülkler arasında en çok başvuru 32 gayrimenkul ile Beyoğlu ilçesinde yapıldı. En çok başvuruyu ise Ortodoks Rum Patrikliği’ne tabii olan Balıklı Rum Hastanesi Vakfı yaptı.

UZLAŞILAN DAVALAR

AİHM’de ilk uzlaşma Surp Pırgıç Ermeni Hastanesi Vakfı’nın Beyoğlu’nda İGS’nin bulunduğu bina için yapıldı. 2 milyon dolar ödemesi kararlaştırılan Türkiye binayı vakfa iade etti. Yedikule Surp
Pırgıç Ermeni Hastanesi, Modada hayırsever Şuşanik Babikyan’m 1967’de bağışlacL ev ile Ojeni Dindes Roman’m 1952’de bağışladığı İstiklal Caddesi’ndeki 7 katlı apartmanla ilgili AİHM’e dav açmıştı.
Bu davalar sürerken. 2007 yılında sorun uzlaşı yolu ile çözüldü. Türkiye, gayrimenkulleri vakfa devrec ceza ödemekten kurtuldu. Gedikpaşa Ermeni Protestar. Kilisesi Vakfı’nın Tuzla Kampı’yla ilgili AİHM’e yapıl başvuru ise sonuçlanmadı.

AİHM’in milyonluk cezaları bitecek

Vakıfların istediği 172 gayrimenkulun yaklaşık 100″ünü vasiyet yoluyla intikal edip. daha sonra devletin azınlık vakıflarının rr.ülkiyet edinme haklarını : cırlaması nedeniyle tekrar bağışçıya devredilen gayrimenkuller oluşturuyor, özellikle 1940 ve 1960’lı yılları kapsayan, bu nedenle hayırseverlerin büyük bir kısmı hayatını kaybettiği ve mirasçıları da kalmadığı için hazineye geçen bu gayrimenkullerin iadesinde sıkıntı yaşanmayacak. Yasal olarak önümüzdeki 3 ayın sonunda halen müracaat etmemiş olanlar ise Türkiye’nin gösterdiği iyi niyete karşı ilgisiz kaldıkları için AİHM’de birçoğu devam eden davaları da kaybedebilecek.

Rum ve Ermeni cemaatlerine 17 vakıf, 172 gayrimenkulü geri almak için Vakıflar Geneı Müdürlüğü’ne başvurdu. Tapular masaya yatırıldığında toplam değeri 1 milyar doların üzerinde çok sayıda bina, otopark, apartman, otel, okul, köşk, konak ve araziler ortaya çıktı. Başvurular eylül ayı başına kadar kabul edilecek, karar eylül sonunda açıklanacak.

SÜREÇ LOZAN’LA BAŞLADI

Türkiye’deki gayrimüslimler, Lozan Anlaşması’yla azınlık statüsü kazandı. Ancak bu anlaşmadan 3 ay sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti, mübadeleyle sayıları iyice düşen azınlıkların haklarını kabul etmesine rağmen, 3 yıl sonra çıkarılan Medeni Kanun’la bu durum sınırlandırdı. Ardından azınlık vakıflarının paha biçilmez gayrimenkulleri, 1936 Beyannamesi de kullanılarak süreç içerisinde devlete geçti. Ancak Türkiye AB adayı olduktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını tanımayı kabul edince, haksızlığa uğrayan birçok kurum ya da kişi gibi azınlık vakıfları da haklarını bu mahkemede aramaya başladı.

Fener Rum emsal oldu
Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı da dava açan kurumlardan biri oldu. Vakfın mülkiyet hakkının ihlale nedeniyle Türkiye aleyhine AİHM’e açtığı dava 2007’de sonuçlandı. Mahkeme, Türkiye’nin ilgili vakfa ya malların iade edilmesini ya da 910 bin euro tazminat ödemesine hükmetti. Gayrimenkuller iade edildi. Samatya Surp kevork Ermeni Kilisesi Vakfı da, aynı nedenle AİHM’e yaptığı başvurusuna sonuç aldı ve davayı kazandı. Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı hakkındaki karar emsal gösterilerek, Türkiye 650 bin euro yani 1.3 milyon TL para cezasına çarptırıldı. Türkiye, bu vakfa istediği gayrimenkulleri devrederek cezadan kurtulacağını mahkemeye bildirdi. Yedikule Surp Pırgıç Ermeni Hastanesi’nin, bir arazi için açtığı davada da Türkiye aleyhine karar alındı. Yine Rum Erkek Lisesi Vakfı’nın kararı emsal gösterildi. Türkiye 275 bin euro tazminata çarptırdı. Cemaatten bir hayırseverin vakfa bağışladığı arsa satıldığı için, Türkiye’nin vakfa 596 bin TL ceza ödemesi kararlaştırıldı.

BAŞVURAN 17 VAKIF

1-Yenimahalle Ayayani Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı

2-Ortaköy Aya Foka Rum
Ortodoks Kilisesi Vakfı

3-Arnavutköy Aya Strati
Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı

4- Gedikpaşa Ermeni
Protostan Kilisesi ve
Mektebi Vakfı, 5-Sarmaşık Aya Dimitri
Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı

6-Ortaköy Meryem Ana Kilisesi, Mektebi ve Mezarlığı Vakfı

7-Yedikule Surp Pırgıç Ermeni Hastanesi Vakfı

8-Yeşilköy Aya Stefanos Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı

9-Balıklı Rum Hastanesi Vakfı

10-Feriköy Surp Vartanans Ermeni Kilisesi Vakfı

11-Beyoğlu Surp Gazer Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı

12-Şişli Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı

13-Boyacıköy Surp Yeris Mangans Ermeni Kilisesi ve Mezarlığı Vakfı

14-Balat Surp H’eşcağabet Ermeni Kilisesi ve Mezarlığı Vakfı

15-Narlıkapı Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi Vakfı

16-Beyoğlu Rum Ortodoks Kiliseleri Mektepleri Vakfı

17-Beşiktaş Surp Astvazazin Meryem Ana Ermeni Kilisesi Vakfı

İŞTE İSTENEN MİLYAR DOLARLIK GAYRİMENKULLER:

ŞİŞLİ
(Beyoğlu Surp Gazer Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı, Balıklı Rum Ermeni Hastanesi Vakfı, Şişli karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı)
* Ermeni mezarlığı civarında Şahmerdan Sokak’ta 5 katlı bina – 500 bin TL
* Hilton Otel’i yakınında Elmadağ caddesi’nde 368 metrekare otopark – 700 bin TL
* Şişli Camii yanında 5 katlı apartman – 1 milyon 500 bin dolar
* Kurtuluş Caddesi’nde 6 katlı bina – 1 milyon dolar
* Kurtuluş Caddesi’nde 5 katlı mesken – 800 bin dolar
* Pangaltı’nda 3 katlı ev – 500 bin tl
* Kurtuluş caddesi’nde 6 katlı 2 blok bina – 2 milyon dolar
* Halaskargazi Caddesi’nde 2 katlı mağaza – 1 milyon dolar
* Halaskargazi Caddesi İnci Sineması yanı Arno Apt. 5 katlı mesken – 1 milyon 800 milyon dolar
* Nişantaşı Rumeli Caddesi’nde 2 katlı tekstilci – 1 milyon 200 bin dolar
* Osmanbey’e yakın boş kagir ev – 850 bin TL
* Cumhuriyet mahallesi müstakil mesken – 250 bin TL
* Şişli’de boş müstakil mesken – 200 bin TL

BEYOĞLU
Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’nın büyük bir kısmı Taksim merkeze ve İstiklal Caddesi’ne çok yakın turizm bölgesinde yer alan talep ettiği gayrimenkuller
* Taksim Meydanı’nın bulunduğu Bülbül Mahallesi’nde 5 katlı apartman – 700 bin TL
* Taksim Gezi Parkı yakınında Feridiye Caddesi’nde 2 katlı işyeri – 1 milyon dolar
* Dolapdere Taksim Caddesi’nde 6 katlı konut ve işyeri – 500 bin TL
* Taksim Meydana yakın Kocatepe Mahallesi’nde 5 katlı konut+işyeri – 700 bin TL
* Taksim Meydana çıkan Topçu Caddesi’nde 6 katlı konut – 1 milyon TL
* Kemankeş Mahallesi’nde 2 katlı otopark –
* Katip Çelebi Mahallesi’nde 3 katlı işyeri – 600 bin TL
* Asmalı Mescid’de 6 katlı han – 900 bin dolar
* Bostan Mahallesi’nde 5 katlı apartman –
* Şehit Muhtar Mahallesi’nde 5 katlı iş hanı – 750 bin TL
* Katip Çelebi Mahallesi’nde 6 katlı konut+işyeri –
* Kamer Hatun Mahallesi’nde 4 katlı konut+işyeri – 600 bin TL
* Tomton Mahallesi’nde 4 katlı mesken – 1 milyon dolar
* Büyükparmakkapı Sokak’ta 6 katlı işyeri – 1 milyon 200 bin TL
* Kumbaracı Yokuşu’nda kagir ev –
* Necatibey Caddesi’nde 6 katlı işyeri – 1 miyon 500 bin dolar
* Müeyyidzade Mahallesi’nde 2 katlı işyeri –
* Kemankeş Mahallesi’nde tek katlı kagir işy –
* Mumhane Caddesi’nde 3 katlı işyeri –
*Sadri Alışık Sokakta 284 metrekare üzerinde 2 katlı bina – 900 bin dolar
* Kurdele Sokakta 3 katlı mesken –
* Hüseyinağa Mahallesi’nde 6 katlı iş hanı
* Kalyoncu Kulluk Mahallesi’nde 3 katlı kagir bina – 350 bin dolar
* Taksim Yağhanesi Sokakta 4 katlı işyeri –
* Hasnun Galip Sokakta 5 katlı işyeri(yeni apartman) –

BEYOĞLU-2-
Şişli Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı, Beyoğlu Rum Ortodoks Kiliseleri ve Mektebi Vakfı’nın talep ettiği Beyoğlu’ndaki gayrimenkuller
* Bankalar Caddesi’nde 3 katlı iş hanı
* Taksim-Talimhane Meşrutiyet Caddesi 4 katlı otel – 7 milyon dolar
* Şişli Karakolu yanı İzzetpaşa sokakta 2 tane bina
* Piri Paşa Mahallesi’nde 2 katlı müstakil ev
* Çatma Mescit Mahallesi’nde 2 bin 386 metrekare tek katlı işyeri –
* Tuzcu Murat Sokak’ta 2 katlı işyeri
* Sururi Çeşme Sokak’da 4 katlı apartman

BAKIRKÖY
Balıklı Rum Hastanesi Vakfının talep ettiği gayrimenkul
*Bakırköy’de halen Finansbank şubesi olarak kullanılan Fahri Korutürk Caddesi’nde konut ve iş merkezi(değer tespiti için eksper gerekiyor)

FATİH
(Balıklı Rum Hastanesi Vakfı, Şişli Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı, Balat Surp Hreşdağabet Ermeni Kilisesi ve Mezarlığı Vakfı, Beyoğlu Rum Ortodoks Kiliseleri ve Mektebi Vakfı’nın talep ettiği 30 gayrimenkuller)
*Hacı İsa Mektebi Sokak’ta 2 katlı işyeri olarak kullanılan apartman – 350 bin TL
*Atik Mustafapaşa Mahallesi’nde 3 katlı apartman – 500 bin TL
*Atik Mustafapaşa Mahallesi’nde 3 katlı müstakil konut
*Balat Hacı İsa Mektebi Sokakta tek katlı müstakil yapı – 100 bin TL
*Molla Aşkı Mahallesi’nde 2 katlı müstakil ev – 120 bin TL
*Balat’da tek katlı müstakil konut+işyeri – 130 bin TL
*Balat’da kullanılmayan 2 katlı yapı – 150 bin TL
*Balat’da tek katlı müstakil işyeri – 150 bin TL
*Molla Aşkı Mahallesi’nde 3 katlı apartman – 300 bin TL
*Hacı Evhaddin Mahallesi’nde 3 katlı apartman – 250 bin TL
*İki yüzlü çeşme sokak 2 katlı kagir ev
*İmrahor Mahallesi’nde 2 katlı ahşap bina. Kullanılmıyor. – 80 bin TL
*Hacı Hüseyin Ağa Mahallesi, 3 katlı ahşap apartman – 150 bin TL
*Hüseyinağa Mahallesi tek katlı yığma işyeri – 90 bin TL
*Hatip Musluhiddin mahallesi’nde 3 katlı yığma bina – 170 bin TL
*Hatip Musluhiddin mahallesi 3 katlı yığma bina, daire olarak kullanılıyor – 200 bin TL
*Fener-Kireçhane Sokak betonarme apartman
*Baki Dede Sokak, 3 katlı betonarme apartman – 400 bin TL
*Tevkii Cafer Mahallesi, 3 katlı yığma apartman, kullanılmıyor. – 140 bin TL
*Kasım Günari Mahallesi 2 katlı yığma apartman – 80 bin TL
*İmrahor Mahallesi 2 katlı yığma apartman daire olarak kullanılıyor – 75 bin TL
*Hakami Muhittin Mahallesi tek katlı müstakil ev – 120 bin TL
*Cafer Mahallesi At geçmez sokakta müstakil bina – 200 bin TL
*Kemikli Burun Sokak’da tek katlı kagir apartman
*Kemikli Burun sokakta müstakil yapı. – 100 bin TL
*Hacı Hüseyin Ağa Mahallesi 3 katlı betonarme apartman – 300 bin TL
*Hacı Evhaddin Mahallesi 2 katlı betonarme bina, daire olarak kullanılıyor. 220 bin TL
*Yedikule İstasyon Caddesi’nde 2 katlı ahşap bina – 80 bin TL
*Hacı Evhaddin Mahallesi’nde 3 katlı yığma bina – 100 bin TL
*Hatice Sultan mahallesinde kagir ev

SARIYER
(Yedikule Surp Pırgıç Ermeni Hastanesi Vakfı ve Boyacıköy Surp Yeris Mangas Ermeni Kilisesi ve Mezarlığı Vakfı’nın talep ettiği gayrimenkuller)
*Emirgan Yaver Selahaddin Sokakta mülk. – 500 bin tl
*Emirgan Kantaşı sokakta müştemilat. – 650 bin dolar
*Emirgan Zengerdan sokakta 48 ve 50 numaralar arası 3 bina – 3 milyon dolar
*Sarıyer Mektep Sokaktaki Yeni Mahalle Spor Kulübü – 250 bin TL
*Yenimahalle caddesi 87 numarada işyeri (manav olarak kullanılıyor) – 152 bin TL
*Yenimahalle’de 1-3 numaralardaki 2 bina. Mesken olarak kullanılıyor. – 1 milyon 500 TL
*Yenimahalle Ağabayırlı Sokak 4 numaradaki bina – 600 bin TL
*Büyükdere Mahallesi Canfes Sokak 229 numaradaki apartman. – 1 milyon 500 bin TL
*Büyükdere Mahallesi Cami sokaktaki 18 numaralı apartman – 1 milyon 800 bin TL

EMİNÖNÜ
(Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı, Balat Surp Hreşdağabet Ermeni Kilisesi ve Mezarlığı Vakfı’nın talep ettiği gayrimenkuller
*Saraç İshak Mahallesi, Şakir Efendi Çeşmesi sokaktaki 5 numaradaki yığma kagir bina
*Mimar Hayrettin mahallesi, Esirci Kemalettin sokaktaki 25 numaradaki yığma kagir bina
*Saraç İshak mahallesi, Şakir Efendi Çeşmesi Sokaktaki 1 ve 3 numaralı 2 parseldeki otopark
*Saraç İshak mahallesi Şakir Efendi Çeşmesi Sokakta 2 numaradaki yığma kagir konut.
*Beyazıt mahallesi, Yağlıkçılar sokakta eski eser bir han
*Beyazıt Mahallesi Çadırcılar caddesi 91 numaradaki yığma kağir bina
*Molla Fenari Mahallesi’nde Çemberlitaş otoparkı içinde yığma kagir bina
*Beyazıt Mahallesi, Çadırcılar caddesi 107 ve109 numaralardaki 2 kagir bina
*Rüstempaşa mahallesi Vasıf Çınar caddesi 85 numaradaki yığma kagir bina
*Katip Kasım mahallesi Yeni Sepetci sokak 13 numaradaki betonarme apartman – 500 bin TL
*Katip Kasım mahallesi Langa Karakol sokak 25 numaradaki betonarme apartman – 500 bin TL
*Katip Kasım mahallesi Paşazade sokak numara 37’deki yığma kagir bina
*Beyazıt Mahallesi, Reisoğlu Sokaktaki 37 numarada yer alan kagir bina.

ÜSKÜDAR
Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’nın talep ettiği 4 gayrimenkul
*Burhaniye Mahallesi’nde 714 ada 2 nolu parselde yer alan boğaz ön görünümlü 4 bin metrekare arazi (3 milyon dolar civarı)
*Valide Atik Mahallesi’nde bir kısmı yola gitmiş müstakil ev
*Valide Atik Mahallesi No 21’deki tek katlı müstakil ev
*Kuzguncuk Bahçesaray Sokak Numara 13’de yer alan 2 katlı müstakil ev.

BEŞİKTAŞ
Bebek Ayaz Bostan Sokakta numara 4 ile 36 arasında kalan çok katlı 17 adet apartman
Mecidiye Gözlükçü sokak no 6’da yer alan apartman – 1 milyon TL
Ortaköy Muallim Naci Caddesi 18 numarada yer alan boğaz ön görünümü olan konut – 1 milyon dolar
Mecidiye Palanga caddesi numara 2 de yer alan müstakil Konut – 250 bin TL
Robert Koleji karşısında boğaz ön görünümü olan apartman – 1 milyon dolar
Sekbanlar sokakta boğaz ön görünümü olan apartman – 1 milyon dolar
Arnavutköy Abdullah Molla Sokak 26 numarada yer alan boğaz ön görünümü olan apartman – 1 milyon 500 bin dolar
Mecidiye Büyükşekerci Sokak 23 numarada yer alan konut – 250 bin TL
Mecidiye Çevrimiçi sokak numara 3’deki konut – 250 bin TL
Ortaköy Fakirhane sokak numara 3 de yer alan apartman – 1 milyon TL
Ortaköy Fakirhane sokak karayolları kamulaştırma sınırı içindeki mülk – 100 bin dolar
Mecidiye Çevrimiçi sokak numara 19/1’de yer alan konut – 150 bin dolar
Ortaköy Fakirhane sokak Numara 1’de yer alan konut – 150 bin dolar
Yıldız Çırağan caddesi numara 50’de yer alan ticaret merkezi – 4 milyon dolar
Mecidiye Tarçın sokak numara 16 ve 18’de yer alan 2 apartman – 1 milyon dolar
Ortaköy Bulgurcu Sokak numara 5’de yer alan konut – 250 bin TL
Türkali Maşuklar Yokuşu numara 31’de yer alan müstakil konut – 250 bin TL
Bebek’de Kolejyolu Sokakta boğaz ön görünümü olan konut – 1 milyon dolar
Arnavutköy Düzyol Sokak numara 67’de yer alan boğaz ön görünümünde apartman – 1 milyon dolar
Arnavutköy Dereçıkmazı Sokak numara 2’de boğaz ön görünümü olan apartman – 1 milyon dolar

KADIKÖY
(Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’nın Kadıköy sahil’e çok yakın olan Rasimpaşa bölgesi ve Göztepe’de E5 kenarında yer alan toplam 8 adet gayrimenkul var)
*Göztepe Hatboyu Sokak ile Ege sokağın tesiştiği alandakı 506 ada ve 9 nolu parseldeki çok katlı bina – 1 milyon 200 TL
*Nadir Ağa sokak ve Ağa sokak arasında kalan 507 ada 70 parselde yer alan arazi
*Kazasker Sokak 47 ada 6 nolu parselde yer alan apartman – Daire fiyatı 300 bin TL
*Moda-Bademaltı Sokak’daki 151 ada 29 parselde yer alan apartman – Daire fiyatı 400 bin TL
*Göztepe Yeşilbahar Sokakta 395 ada 3 nolu parselde kalan apartman – 500 bin TL
*Belediye Kat Otoparkı’nın köşesindeki Kırmızı Kuşak Sokağı’nın köşesindeki 31 ada 6 parseldeki arazi
*Kadıköy’ün sahil kısmındaki Rasimpaşa Yurttaş Sokak’daki 215 ada ve 17 parseldeki gayrimenkul – 250 bin TL
*Sahilde İskele Sokak ve Taşlı Bayır Sokağın kesiştiği 563 ada ve 14 nolu parseldeki gayrimenkul – 400 bin TL
ADALAR
(Balıklı Rum Ermeni Hastanesi Vakfı’nın Büyükada ve Heybeliada’da 1’i arazi olmak üzere çoğunluğu iskeleye yakın ahşap köşk ve konaklardan oluşan talep ettikleri 10 gayrimenkul)
*Büyükada-İcra Sokak’da 85 ada 134 parselde yer alan 5 katlı 15 daireli bina(Değeri 2.250 milyon $)
*Kadıyoran’da 242 ada ve 41 parselde 1764 metrekare arazi üzerinde ahşap köşk(Değeri 1 milyon dolar)
*Kıdıyoran Burnu’nda 73 ada 11 parselde arazi (Değeri ancak bir eksper heyeti ile biçilebiliyor. Tahmini bedel 5 milyon dolar olarak öngörülüyor)
*Mekik Sokak ve Zağnos Paşa Sokağın kesiştiği köşede tam çarşıda 34 ada 17 parsel de müstakil konut(değeri ortalama 400 bin TL)
*Büyükada Çarşı’sına yakın Kıvılcım Sokak’da 14 ada 17 parseldeki köşebaşında 2 katlı yığma bina(Değeri 250 bin TL civarında)
*Nedimdoğan Sokak’da 242 ada 41 parselde yer alan 2 katlı müstakil ev(150 bin dolar civarı)
*Büyükada’da 82 ada 9 parselde yer alan İskele Meydanı’nda 3 katlı köşk(değeri 1.6 milyon dolar)
*Malül Gazi Caddesi’nde 50 ada 4 parseldeki 3 katlı yığma bina(250 bin TL)
*Nevzat Bey Sokak’da 135 ada 11 parseldeki 2 katlı ahşap ev(500 bin TL)
*Refah Şehitler Caddesi’nde müstakil konut

Yorumlar kapatıldı.