İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye`nin tepkisini çekecek toplantı

Türkiye`nin tepkisini çekecek toplantı
ABD`de yaşayan Ermeniler, Beyrut`ta, konferans düzenliyor. Türk katılımcıların da yer alacağı konferansta, `Uluslararası tazminat davaları` da ele alınacak.

ABD`de yaşayan Ermeniler, Beyrut`ta, 1915 olaylarıyla ilgili uluslararası bir konferans düzenleyecek. Dünyanın dört bir yanından isimlerin katılacağı konferansta, `Uluslararası tazminat davaları` ele alınacak ve Türkiye`den de konuklar olacak.

Lübnan`ın başkenti Beyrut`taki Ermenilerin yoğun olarak eğitim gördüğü Haigazian Üniversitesi`nde `Ermeni soykırımı ve uluslar arası hukuk` adı altında bir konferans düzenlenecek. 2-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak konferansta 1915 olayları ve sözde soykırım olayı ile tazminat davalarının, uluslararası yargıya taşınması konusu irdelenecek.

Konferansa Ermenistan, Kanada, Mısır, İrlanda, Lübnan, İngiltere, İsviçre ve Türkiye`den konuşmacılar katılacak. Konferansa Türkiye`den de, Taner Akçam, Bilgin Ayata, Seyhan Bayraktar, Uğur Öngör, Ragıp Zarakolu katılacak.

İki gün sürecek konferansta, “Osmanlıda nüfus yapısı ve Ermeni soykırımı`, `Bugünün Türkiyesinde Ermeni soykırımına bakış ve Türk milliyetçiliği`, `Ermeni soykırmının inkarı ve Türkiye`deki hukuk`, `Kürt-Ermeni ilişkisi ve Ermeni soykırımı`, `Adalet ve Uluslararası Hukuk Sorunları`, `Ermeni soykırımı reddinin, Türk basınındaki değerlendirmesi` başlıkları altında görüşmeler yapılacak

Yorumlar kapatıldı.