İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan’in “Sınır Açılmazsa Maça Gitmem” Açıklaması, Rusları Böldü

Sarkisyan’in “Sınır Açılmazsa Maça Gitmem” Açıklaması, Rusları Böldü

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın, “Sınır Açılmazsa, Maç İçin Türkiye’ye Gitmem” Yönündeki Açıklamasını Değerlendiren Rusya Stratejik Kültür Vakfı Uzmanı Areshev, “Uygun Bir Taktik Adım” Derken, Rus Askeri Tahminler Merkezi Başkanı Tsyganok ve Strateji Adlı St. Petersburg’daki Siyasi ve Beşeri Bilimler Etüdleri Merkezi Başkanı Sungurov İse “Sarkisyan Türkiye’yi Ziyaret Etmeli” Dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, ortak sınırın açılmaması halinde Ekim ayında iki ülke mili takımlar arasındaki maç için Türki’ye gitmeyeceği yönündeki açıklaması Rus uzmanları böldü. Rusya Stratejik Kültür Vakfı uzmanı Sergei Areshev, Sarkisyan’ın açıklaması için “uygun bir taktik adım” derken Rus Askeri Tahminler Mermezi Başkanı Anatoly Tsyganok ve Strateji adlı St. Petersburg’daki Siyasi ve Beşeri Bilimler Etüdleri Merkezi Başkanı Alexander Sungurov ise, tamamen zıt bir tutum takınarak Sarkisyan’ın Türkiye’yi ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı. Şeker Hastalığı Tedavisinde Yardımcı Bitkisel Ürünler

Serj Sarkisyan’ın açıklamasına ilişkin tartışmalar Ermenistan’da devam ediyor. NEWS.am sitesi ise, Rus uzmanlarının bu konudaki görüşlerini de yansıtırken çok farklı yaklaşımların olduğu ortaya çıktı.

Nitekim, Rusya Stratejik Kültür Vakfı uzmanı Sergei Areshev, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi gerektiğini belirterek “Ancak bu süreç Ermenistan’ın tek taraflı tavizleri ile ilerlememeli” şeklinde konuştu. Sarkisyan’ın açıklamasını olumlu karşılayarak “uygun bir taktik adım” olarak niteleyen Areshev, “Bunun, Türk liderliğine Ermenistan’a yönelik niyetlerini adil olup olmadığını kanıtlama fırsatını verdiği”ni de öne sürdü.

Buna karşın Rus Askeri Tahminler Mermezi Başkanı Anatoly Tsyganok da, tümüyle farklı bir tutum sergileyerek Sarkisyan’ın, ikili diplomatik ilişkilerdeki gelişmelere rağmen Türkiye’yi ziyaret etmesi gerektiğinin altını çizdi. Tsyganok, “Ermenistan Cumhurbaşkanı, Türk Cumhurbaşkanı ile doğrudan bir görüşme yapma fırsatını kaçırmamalıdır” dedi.

Aynı görüş, Strateji adlı Saint Petersburg’daki Siyasi ve Beşeri Bilimler Etüdleri Merkezi Başkanı Alexander Sungurov tarafından da dile getirildi. Sungurov, Sarkisyan’ın Türkiye’yi ziyaret etmesi gerektiğini de söyledi. (ANKA)

(CN/BÜN) (Ankara Haber Ajansı) 38 dakika önce.. [1745606]

Yorumlar kapatıldı.