İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

5737 Sayılı Vakıflar Kanununun Geçici 7. Maddesi Uygulaması Hususunda Ek Bilgi.

5737 Sayılı Vakıflar Kanununun Geçici 7. Maddesi Uygulaması Hususunda Ek Bilgi.

Bilindiği gibi yukarda belirtilen kanun maddesi gereği Vakıflarımızın talepleri konusunda çalışmalar yapılmaktadır ve bazı vakıflarımızın da aylar önce Vakıflar Genel Müdürlüğünden veya Maliye Hazinesinden kendilerine iadesi ve tapu kayıtlarının kendi adlarına tescil edilmesi için hazırlamış oldukları dosyaları teslim ettiklerini düşünerek aşağıda belirtmiş olduğum kanun maddesini göz önüne almalarını ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmelerini önerebilrim.
Bir Vakfımız ise aşağıda belirtmiş olduğum 2577 Sayılı İdari Yargılama ve Usul kanununun İdari Makamların Sükutu bölümünün 10. maddesi gereği kendilerine süre içersinde cevap verilmediği için isteğinin reddedildiği düşüncesi ile dava açma yoluna gitmektedir zaten kanun maddesi incelendiğinde bu uygulamayı öngermektedir ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğünden sözlü alınan cevap, tüm Vakıfların dosyalarını teslim etmelerini bekliyoruz ondan sonra gereği yapılacaktır diye verilen cevap bence kalıcı bir çözüm yolu değildir. 

Madde 10
1. İlgililer, haklarında idari davaya konu olabilecek bir işlem veya eylemin yapılması için idari makamlara başvurabilirler. 

2. (Değişik: 10.6.1994 – 4001/5 md.) Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Altmış günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren altı ayı geçemez. Dava açılmaması veya davanın süreden reddi hallerinde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra yetkili idari makamlarca cevap verilirse, cevabın tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açabilirler. 

Saygılarımla
Nazaret Davityan

Yorumlar kapatıldı.