İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ecevit-Bahçeli Hükümetinin armağanı olan ASİMKK (Asılsız Soykırımı İddialarıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu) ne oldu

ALBATROS
RAGIP ZARAKOLU

Tezgah işlemeye devam ediyor

Biz bu yahu bize Ecevit-Bahçeli Hükümetinin armağanı olan ASİMKK (Asılsız Soykırımı İddialarıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu) ne oldu, diye merak ederken, çalışmalarını sürdürdüğünü ve 15 Mart 2007 tarihinde yaptığı 17. toplantısında, ‘Ermeni çetelerinin 1915 öncesinde Türk köylerini basarak insanları öldürdüğü, köyleri yaktığı, işkence yaptığı’ tezini işleyen ‘Sarı Gelin’ adlı belgeseli Türkiye’ye ‘izlettirme’ kararı aldığını öğrendik.. Kararın alındığı ilginç bir tarih!

Darbe hazırlıklarının hummalı bir biçimde sürdüğü bir dönem, Hrant suikasti olmuştu, kararın alınmasından kısa bir süre sonra Malatya suikasti oluyor. Daha sonra da ünlü 28 Nisan internet muhtırası ve Türkiye’nin erken bir seçime sürüklenişi. Taraf’ın haberine göre, kararda şöyle deniyor:

“İç kamuoyunu bilgilendirme maksatlı olarak kullanılmak üzere ‘Sarı Gelin – Ermeni Sorunu’nun İç Yüzü’ belgeselinin DVD’leri yapımcı firmadan satın alınarak Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı ile ihtiyaç duyacak kurumlara gönderilecektir” deniliyordu. Peki 2007 yılında alınan bir karar, ne zaman uygulamaya konuldu.

Şimdi ise niye bu dönemde gösterime sokuldu? Ya da zaten çoktan okullara dağıtılmıştı da, şimdi mi düğmeye basıldı? ‘Sarı Gelin’ belgeselini okullara dağıttıran ve öğrencilere izlettiren ‘Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’, Milli Güvenlik Kurulu bünyesinde kurulmuştu ve koordinatörlüğünü de MGK Genel Sekreter Yardımcısı yapıyordu. Ve çalışmalarına 2001 yılı sonundabaşlayan,Kurulun Başkanlığını o dönemde Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli yapıyordu. Peki şimdi kim yapıyor?

O zamanlar Bahçeli, “Asılsız soykırım iddialarının dünü, bugünü ve yarını hakkında gençlerimizin bilgilendirilebilmesi için 2002-2003 öğrenim yılından itibaren bu konuların ders kitaplarında yer almasına karar verilmiştir” demişti. Başbakanlığın 29 Mayıs 2001’de B.02.0.PPG.0.12.320-8312-2 sayı numarasıyla yayımladığı genelgesinde, “Yurtdışında ülkemiz aleyhine sonuçlar elde etmeye yönelik sürekli gündeme getirilen soykırım iddialarıyla ilgili çabaların bertaraf edilmesini sağlamak, bu konuda bilinçli kamuoyu yaratmak, daha kapsamlı mücadele edebilmenin” amaçlandığı söyleniyordu. Genelgeye göre Başbakan Yardımcısının başkanlık ettiği ASİMKK bünyesinde Milli Savunma, Adalet, İç işleri, Dış İşleri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlıkları ile Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği temsilcileri yer alıyor. İnsanın dudakları uçukluyor! Bir benzeri azınlıklara kök söktüren Azınlıklar Tali Kurulu idi.
ATK mı gizlice kaldırıldı, hoş geldin ASİMKK!

Genelgede kurulun görevleri, “Kamuoyu oluşturma planını uygulamak, sivil toplum örgütlerinin kamuoyu planı kapsamında bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konularında çalışmalar yapmak ve Ermenilerin yanı sıra ‘Yunan-Pontus ve Süryani iddialarıyla’ ilgili gelişmeleri takip edip alınacak tedbirleri tespit etmek” olacaktı.
Kurulun ilk toplantısında şu karar alınıyor:

“Türk toplumunu öğrencilik yıllarından başlayacak şekilde soykırımı iddiaları konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı koordinatörlüğünde ASİMKK Milli Eğitim Çalışma Grubu oluşturulması kararlaştırılmıştır”.
Şimdi, kamuoyu bütün bu yapılanmaların, bugün ne yaptığını öğrenmek istiyor.

Kitapçı raflarını kaplayan soykırım inkarcısı, hatta savunucusu, sözde akademik kitap furyası, CD’ler dışında, üniversitelerinde hummalı bir çalışma içinde olduğunu gösteriyor. Bir başka yazımızda da bu kitapların değerlendirmesini yapacağız.
Tezgah işlemeye devam ediyor.

Hükümetler gider gelir, ama inkarcılık ve soykırımları meşru gösterme çabası bitmez. Erdoğan Hükümeti, öncekilerden “FARKLI” bir hükümet olduğunu kanıtlamak istiyorsa, nasıl ATK’yı kaldırdı ise, ASİMKK’yi de kaldırmalıdır. Ve yalan üretimine son vermelidir.

Yorumlar kapatıldı.