İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRKÇILIĞA SUÇ DUYURUSU

Köpekler girebilir, Ermeniler ve Yahudiler giremez” pankartina karsi suc duyurunda bulunuyoruz.

Suç duyurusuna katılmak isteyenler yurtseverleman@gmail.com mail adresine isimlerini gönderebilirler. Suç duyurusu metnini hazırlayıp getireceğiz.
Sevgiler

IRKÇILIĞA SUÇ DUYURUSU

Türkiye’de, yıllardır “resmi ideoloji”nin dayattığı “Türk-İslam Sentezci” bakış açısı, bugün sonuçlarını çok ağır biçimde hissettiriyor.

Son günlerde gelişen “özür kampanyası” ve Gazze’de yaşananlar bahane edilerek, gerek Ermeni kimliğine saldırı biçiminde ortaya çıkan gerekse yerleşik anti-semitik bakış açısının güçlenmesine neden olan yaklaşımlar, taşıdıkları ırkçı ve şoven içerik nedeniyle, bizleri son derece rahatsız etmektedir.

Bugün gazetelerde, Eskişehir’de “Osmangazi Kültür derneği üyelerinin düzenlemiş oldukları eylem, durumun vahametini son derece net göstermektedir.

Sözkonusu dernek üyeleri yaptıkları açıklamada, üzerinde “köpeklere giriş serbesttir”, “bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez” yazılı pankartları taşımışlardır.

Benzeri birçok olay yaşanmaktadır. Bizler, sözkonusu ırkçı ve şoven saldırılara karşı sesimizi çıkartmak için, sözkonusu dernek ve üyeleri hakkında, 12 Ocak 2009 Pazartesi günü- saat 13.30 ‘da Sultanahmet adliyesinde suç duyurusunda bulanacağız.

Sesimizin güçlü çıkması için, suç duyurumuza katılımınızı ve imzanızı bekliyoruz. 08.01.2009

ÇAĞRICILAR
Eren Keskin
Ayşe Günaysu
Leman Yurtsever
Hürriyet Şener
Müjgan Arpat

Not: Suç duyurusuna katılmak isteyenler, lütfen kimlik fotokopilerini beraberlerinde getirsinler..

Yorumlar kapatıldı.