İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seni Ermeni seni…

Seni Ermeni seni…
TÜRKER ALKAN
Türkiye / 24/12/2008

Çocuk, hayvanat bahçesinde gördüğü maymuna sormuş: “Biz insanların siz maymunlardan indiği söylenir, doğru mu?”
“Doğru” demiş maymun, “hâlâ da inmeye devam ediyorsunuz!”
***
Çocuk, Tanrı’ya yazdığı mektupta soruyor: “Tanrım, ülkeler arasındaki sınırları kim çiziyor?”
***
Eskişehir’in bir köyünde araştırma yapan ecnebi bilim adamları 8 bin yıl önce yaşamış insanların cesetleriyle karşılaştılar. Bu önemli bir buluştu. Fakat daha da çarpıcı olan şey, 8 bin yıl önceden kalma cesetlerin DNA testi ile hâlâ orada yaşayan köylülerin DNA testlerinin örtüşmesiydi. Köylüler, 8 bin yıl ötedeki akrabalarının cesetlerine kavuşmuştu. Ama dehşet içinde kaldılar: “Ne yani, bizim atalarımız Orta Asya’dan gelmedi mi? Biz Türk değil miyiz şimdi?”
***
Orta Asya’dan gelen atalarımızın yarım milyon civarına olduğu tahmin ediliyor. O zamanki ulaşım olanaklarıyla çok fazla sayıda insanın gelip buralara yerleşmesi de zor gözüküyor. Ve bilebildiğimiz kadarıyla Anadolu’ya gelen Türkmenler yerli halka eziyet etmedi, onları sürmedi, soykırım yapmadı. Peki, bu topraklarda yaşayan milyonlarca insana ne oldu? Buharlaşıp yok mu oldular?
Bu soruyu, ırkçı görüşler taşıdığı izlenimini veren Canan Arıtman’a soruyorum, Cumhurbaşkanı Gül’e değil.
Evet, nereye gitti bu insanlar? İki ihtimal var: Ya Anadolu’da bulduğumuz milyonlarca insanı kılıçtan geçirdik, yok ettik. Yani atalarımız korkunç birer katildi.
Ya da Anadolu’da yaşayan Rumlar, Ermeniler, Araplar, Orta Asya’dan gelenlerle kaynaşarak ve hem kültürel açıdan, hem de biyolojik özellikleri bakımından yeni bir Anadolu insanının ortaya çıkmasına neden oldular. Şu anda bu ülkede yaşayan herkesin ataları arasında Ermeni de vardır, Rum da. Anadolu’da, sarışın, mavi gözlü, sivri kafalı insanları da bulursunuz, yassı burunlu, çekik gözlü, yuvarlak kafalı olanları da.
Canan Arıtman’ın Cumhurbaşkanı Gül hakkında söyledikleri yersizdi ve terbiyesizceydi. Sosyal demokratlar nasıl olup da düpedüz ırkçı olan bir insanı saflarında barındırıyorlar, onu da anlamış değilim. Bu hanımın bir an önce CHP’den uzaklaştırılması gerekir!
Irk Arıtmanı’nın sözlerini ciddiye almak mümkün değil. Doğrusu bu saldırı karşısında sayın Gül’ün savunmaya geçmesini ve soy ağacını yayımlamasını da yadırgadım. Yapacağı en doğru şey, hiç tepki vermemekti.
Ve bir Ermeni, Rum veya Süryani vatandaşımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi de pekâlâ kabul edilebilmelidir! Amerikan halkı, İkiz Kuleler faciasından birkaç yıl sonra, Müslüman kökenli bir aileden gelen Hüseyin Barak Obama’yı başkanlığa seçmedi mi?
Canan Arıtman, Gül hakkındaki iddialarından vazgeçse iyi olur. İşin
doğrusu, Gül, atına binip Orta Asya’dan dıgıdık dıgıdık gelmiş bir Türk cengâverini pek güzel andırıyor. Arıtman’da da İtalyan veya Rum havası var. İnanmıyorsa aksini kanıtlasın bakalım!
Hayvanat bahçesindeki maymunlara veya Adem’le Havva’ya bakacak olursak yersiz bir tartışma bu. Sonuç olarak hepimizin atası bir değil mi?

Yorumlar kapatıldı.